MAE avertizează că în 12 state din SUA a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă în SUA cu privire la faptul că în 12 state americane a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy, care a afectat Coasta de Est a Statelor Unite în cursul serii de duminică.

Potrivit unui comunicat al MAE, starea de urgenţă a fost declarată în statele: Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island şi Virginia.

MAE arată că reprezentanţii autorităţilor locale au adresat un apel locuitorilor acestei zone să îşi procure provizii de mâncare, apă şi baterii.

De asemenea, aeroporturile din zona de nord-est a SUA au anunţat că vor anula numeroase curse, iar majoritatea zborurilor vor avea întârzieri majore. Marina SUA a ordonat vaselor din zona Norfolk, în largul coastei statului Virginia, să iasă în larg.

„Autorităţile SUA au luat numeroase măsuri de siguranţă şi pregătesc populaţia pentru posibilele întreruperi de curent electric şi inundaţii”, precizează MAE.

În Districtul Columbia, unde se aşteaptă ca uraganul să producă inundaţii şi rafale puternice de vânt, oficialii locali au luat măsuri de pregătire a populaţiei, distribuind saci de nisip. În plus, au fost instalate generatoare în anumite intersecţii unde semafoarele ar putea fi afectate.

MAE subliniază că în caz de necesitate cetăţenii români se pot adresa misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de pe teritoriul SUA şi Canada. Datele de contact ale acestora se regăsesc pe site-ul instituţiei, în secţiunea „Misiuni diplomatice”, http://www.mae.ro/romanian-missions#868.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.