EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Mircea Diaconu: Ar fi o aberaţie să dau în judecată Senatul. Nu îmi trece aşa ceva prin cap

0

Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat luni, la finalul şedinţei plenului Senatului în care a fost dezbătută situaţia de incompatibilitate în care acesta se află, că nu ia în considerare posibilitatea de a da în judecată Senatul pentru situaţia creată.

‘Doamne fereşte! Ar fi o aberaţie aşa ceva. Nici nu îmi trece prin cap aşa ceva. Este absurd’, a spus Diaconu.

De asemenea, el a declarat că pentru aplicarea unei sancţiuni împotriva sa aceasta ar trebui să se regăsească într-o hotărâre judecătorească, însă, ‘nu există nicăieri cuvântul sancţiune’.

‘Discuţia merita făcută pentru că este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva, este prima oară când se aplică…nici Justiţia nu ştie foarte clar, legile se bat cap în cap. Problema mea nu este incompatibilitatea, ci sancţionarea. Eu am respectat legea, pe tot parcursul. Nu m-am aflat în incompatibilitate nici o secundă din punct de vedere legal. Am întrebat, am cerut voie, am funcţionat, în clipa în care a apărut problema am demisionat. Am respectat legea peste tot.

Sancţiunea nu este automată, ea trebuie să fie conţinută de o hotărâre judecătorească pentru că ANI nu este autoritate judecătorească care aplică sancţiuni. Nu, ANI constată doar. Trebuie să apară într-o hotărâre judecătorească sancţiunea, ori ea nu apare în nici una. Nu există nicăieri cuvântul sancţiune, ci doar respingerea cererii mele şi trimiterea la raportul ANI’, a precizat senatorul PNL.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.