EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Oficial CE: Plăţile prin POSDRU pot fi reluate din noiembrie

Directorul pentru Ocuparea Forţei de Muncă Afaceri Sociale şi Incluziune Socială din cadrul Comisiei Europene, Peter Jorgensen, a declarat marţi, la Sinaia, că plăţile pot fi reluate după auditul din noiembrie de POSDRU dacă România trimite o cerere de plată, în acest sens oficialul european afirmând că o astfel de solicitare nu a fost primită.

„În luna noiembrie va avea loc un audit şi sperăm ca rezultatele acestuia să fie pozitive şi astfel aceste rezultate să ne permită reluarea plăţilor. Însă, ca plăţile să fie reluate, este necesară transmiterea unei cereri de plată din partea României pe care încă nu am primit-o”, a declarat Peter Jorgensen.

Potrivit acestuia, cererile de plată trebuie să conţină şi alte elemente precum corecţiile financiare, însă corecţiile nu înseamnă că România va pierde bani.

„Aceste corecţii financiare nu înseamnă că România va pierde bani. Aceste fonduri vor rămâne intacte”, a arătat directorul din cadrul Comisiei Europene.

Acesta a subliniat, totodată, că România poate reveni la situaţia normală în cazul în care o cerere de plată va fi transmisă de ţara noastră până la sfârşitul acestui an.

„Comisia nu este interesată în tratarea proiectelor individuale sau unul câte unul, nu lucrăm la nivel de proiect. (…) În cazul în care vom primi o cerere de plată până la sfârşitul anului acest lucru va însemna că România va reveni la situaţia normală”, a afirmat oficialul din partea Comisiei Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata