EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Ponta: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat; producţia de vaccinuri va fi manageriată de Antibiotice Iaşi

0

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat astfel încât să aibă o perspectivă de viitor, iar producţia de vaccinuri va fi manageriată de Antibiotice Iaşi, a declarat marţi premierul Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

„Cred că subiectul este astăzi (n.r. – marţi) pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Au lucrat, domnul Arafat şi ceilalţi, de ceva timp în ideea de a salva Institutul Cantacuzino, nu doar de a-l salva, dar de a da o anumită perspectivă de viitor. Ori asta înseamnă că cercetarea şi dezvoltarea rămân autonome, susţinute de către minister. Ideea a fost ca producţia să fie manageriată de către cei de la Antibiotice, acolo unde statul are participaţie majoritară şi va rămâne, nu va vinde niciodată.

Antibiotice Iaşi a fost şi este producătorul român cu cele mai bune rezultate, au profit, produc aici în România şi, repet, este o societate la care statul român are participaţia majoritară, deci avem controlul. E o idee de salvare a producţiei şi a cercetării”, a spus premierul la conferinţa „Health Forum – Finanţarea sistemului de sănătate 2013”.

Întrebat dacă producţia de vaccinuri va fi reluată anul acesta, premierul Victor Ponta a susţinut că în primul rând Institutul Cantacuzino trebuie să fie reorganizat.

„Va fi în primul rând reorganizat în aşa fel încât să supravieţuiască şi să aibă o perspectivă foarte clară pentru viitor, implicit ideea de a produce vaccinuri în România, la un preţ la cu totul şi cu totul diferit faţă de ceea ce eram obligaţi să importăm”, a explicat premierul.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.