EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Premieră în politica românească. Povestea tânărului curajos care se bate cu Voiculescu la alegeri

0

– Legendara înfruntare dintre micul David şi marele Goliat va fi repusă pe tapet în colegiul senatorial 8, la Bucureşti

„Când îţi propui să ai atitudine de învingător, doar cerul e limita ta”, spune Iulian Crăciun, tânărul care are curajul să-l înfrunte la parlamentare pe mogulul Dan Voiculescu. Vorbele vin de la un om ce suferă de o boală teribilă, ce l-a condamnat să-şi trăiască viaţa imobilizat într- un scaun cu rotile, scrie EVZ.ro.

Când ai „Atrofie Spinală Musculară Tip 3” eşti aproape „legumă”, pentru că nu poţi face nimic de unul singur, ci depinzi de ceilalţi din jurul tău. Dar nu este şi cazul lui Iulian, care în ciuda tuturor greutăţilor întinse de viaţă a reuşit să-şi întemeieze o familie, să devină tatăl unei fetiţe de doi ani şi să-şi deschidă o mică afacere. Nu aşteaptă pomană de la stat, ci plăteşte taxe şi impozite tuturor bugetelor de asigurări, din afacerea lui din domeniul IT-ului, programare mai exact.

„Foarte mulţi oameni îl urăsc pe Voiculescu”

Întrebat de EVZ ce l-a determinat să intre în politică, Iulian e sincer: „Demult cochetam cu ideea de a intra în politică, dar am amânat această decizie, deoarece am considerat prioritare familia, afacerea şi activitatea mea ong-istică. Am primit propuneri atât de la partide din stânga, cât şi din dreapta eşichierului politic. Am acceptat oferta Forţei Civice şi astfel am devenit candidatul ARD pentru Colegiul 8 Senat”.

Întrebat ce şanse crede că are împotriva lui Dan Voiculescu, care are o avere estimată de revista Capital la 650 de milioane de euro, Iulian e conştient că „aparent, lupta este disproporţionată”.

„El are mii de angajaţi, eu am mii de prieteni. El are foarte mulţi bani, eu – foarte puţini. El are foarte mulţi oameni care îl urăsc, eu n-am aşa ceva. El are acces la 40% din media românească, însemnând online şi televiziuni, de cealaltă parte, eu am acces la resursele prietenilor”, ne enumeră candidatul ARD atuurile sale.

Principalul argument pe care se bazează Iulian Crăciun în lupta electorală cu mogulul Voiculescu este acela că, indiferent de problemele pe care le-a avut, a reuşit să găsească întotdeauna soluţii pentru rezolvarea acestora.

Va pune în praştie determinare, nu piatră

Iulian e conştient că are în contracandidatul Dan Voiculescu un adevărat Goliat. Tocmai de aceea şi-a propus să facă o campanie electorală curată, pozitivă, fără atacuri la persoană.

Eu nu îmi voi pune în praştie o piatră, ci determinare. Prietenii şi cunoscuţii mei ştiu că sunt omul cu cea mai mare voinţă din România”, afirmă Iulian.

Întrebat ce părere are despre Dan Voiculescu, candidatul ARD ne dă un răspuns pacifist: „Nu-l cunosc personal, aşa că nu pot spune despre el mare lucru. Nu pot să-mi formez o părere despre el doar din ceea ce am citit în presă”. Nu are o echipă de campanie cu profesionişti, aşa cum au politicienii bogaţi. El spune că se va baza pe prieteni şi pe voluntari.

„Costurile campaniei mele electorale sper să fie undeva la cele câteva pizza cu care îi voi cinsti pe prieteni şi voluntari în urma activităţii lor. Unii s-au oferit să mă ajute cu site-ul, alţii cu printul, alţii cu conceperea mesajelor. Deci, bani efectivi nu vor fi băgaţi”, explică candidatul ARD. Continuarea în EVZ.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.