Senatul a votat împotriva încetării mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu

0

Plenul Senatului a respins, în şedinţa de marţi, posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate. Împotriva încetării mandatului de senator s-au exprimat 32 de senatori, în timp ce ‘pentru’ au votat 23 de senatori. Zece senatori s-au abţinut de la vot. Votul a fost secret şi electronic.

Comisia juridică a Senatului a analizat, în şedinţa din 11 septembrie, scrisoarea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) referitoare la starea de incompatibilitate în care se află senatorul liberal Mircea Diaconu şi a stabilit că plenul Senatului este cel în măsură să constate starea de incompatibilitate şi să ia decizie cu privire la acest caz.

Ulterior, senatorul Mircea Diaconu a solicitat Biroului Permanent al Senatului amânarea discuţiilor sau măsurilor de punere în aplicare a incompatibilităţii sale stabilite de către ANI, până la soluţionarea căii de atac care a fost depusă la ÎCCJ.

Acesta a depus, în data de 24 septembrie, la Biroul Permanent al Senatului, certificatul de grefă de la ÎCCJ care atestă faptul că împotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronunţate de către instanţă în dosarul nr.1195/2/2011, în contradictoriu cu ANI, a formulat contestaţie în anulare prevăzută de art. 318, Codul de procedură civilă, cale extraordinară de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecată 10 aprilie 2013.

„Se certifică de noi că petentul Diaconu Mircea a formulat contestaţie în anulare împotriva deciziei civile pronunţate de ÎCCJ, intimată fiind ANI. Urmare a contestaţiei în anulare, înregistrată la ÎCCJ, secţia de contencios administrativ şi fiscal, s-a format dosarul nr.6014/1/2012 şi s-a fixat termen de judecată 10 aprilie 2013”, se arată în certificatul ÎCCJ.

În aceeaşi zi, Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea către Comisia juridică a solicitării înaintate de senatorul PNL Mircea Diaconu, în vederea formulării unui nou punct de vedere, însă senatorii jurişti şi-au menţinut punctul de vedere exprimat anterior, potrivit căruia plenul Senatului este cel în măsură să decidă pe acest subiect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.