Angajaţii Oltchim vor primi ajutoare de urgenţă în decembrie, într-o singură tranşă

0

Guvernul a adoptat marţi o hotărâre prin care plata unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea materială a familiilor salariaţilor de la Combinatul Oltchim se va face într-o singură tranşă, în luna decembrie, şi nu în două tranşe, cum fusese stabilit iniţial.

„Această hotărâre a fost luată deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei tranşe a ajutorului de urgenţă aprobat”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Executivului.

Guvernul a aprobat, la începutul lunii octombrie, o hotărâre privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 522 de salariaţi ai combinatului Oltchim (jud. Vâlcea, sud), fiecare urmând să primească suma de 1.400 de lei. Actul normativ prevedea, iniţial, acordarea ajutorului în două tranşe.

Pentru a beneficia de sprijinul respectiv, angajaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, şi anume: să aibă un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic de 786 de lei, să nu deţină în proprietate clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, nici terenuri cu potenţial productiv, nici utilaje agricole sau de prelucrare a lemnului.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.