Braşov: O maşină pentru urmaşii uneia dintre persoanele decedate în accidentul produs de Şerban Huidu

0

Magistraţii Judecătoriei Braşov au dispus marţi, în dosarul lui Şerban Huidu privind daunele civile cerute de familiile victimelor accidentului produs de acesta anul trecut, ca societatea de asigurări să îi dea familiei Balog o maşină de aceeaşi valoare ca cea distrusă în accident.

Avocatul familiei Balog a solicitat instanţei ca autoturismul Dacia Logan implicat în accident, care a aparţinut lui Ştefan Balog, unul dintre cei trei morţi, să fie reevaluat la valoarea pe care o avea înainte de producerea accidentului, considerând că evaluarea făcută de societatea de asigurări a lui Şerban Huidu la preţul de 2.600 de euro este prea mică. Instanţa a respins solicitarea avocatului.

La procesul de marţi Şerban Huidu nu a fost prezent în sală, fiind reprezentat doar de avocat.

Soţia şi fiul lui Ştefan Balog au solicitat despăgubiri de 400.000 de euro, iar fiica Magdei Drăghici, o altă victimă a accidentului, a cerut tot 400.000 de euro, fără să precizeze care este cuantumul separat al daunelor morale şi al celor materiale. Instanţa a solicitat avocatului ca la termenul următor să prezinte defalcat solicitările pentru despăgubirile cerute. A treia victimă, Ioan Garbis, nu a avut urmaşi şi nimeni nu s-a constituit parte civilă în proces.

Instanţa a fixat un nou termen de judecată în dosar pentru data de 4 decembrie.

Accidentul produs de Şerban Huidu a avut loc în 16 octombrie 2011 la Timişul de Sus. Într-o curbă a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Dacia Logan care se deplasa regulamentar de la Braşov spre Predeal. În urma impactului, trei persoane au decedat. Şerban Huidu a fost condamnat pentru ucidere din culpă în luna iunie a.c. de magistraţii Judecătoriei Braşov la 2 ani şi jumătate cu suspendare, dar urmaşii celor decedaţi au făcut recurs care se va judeca în 31 ianuarie 2013 la Curtea de Apel Braşov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.