EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

CE intenţionează să prezinte raportul privind România în cadrul MCV până la finalul anului

0

Comisia Europeană (CE) intenţionează să-şi respecte poziţia din vara acestui an de a publica raportul privind România din cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) până la finalul acestui an, a declarat miercuri, 31 octombrie, Olivier Bailly, purtător de cuvânt al CE, în cadrul briefingului de presă zilnic, răspunzând unei întrebări privind declaraţia anterioară a ministrului român al afacerilor europene, Leonard Orban, potrivit căruia documentul ar putea fi adoptat în ianuarie 2013.

‘Rămânem la ceea ce s-a spus în vară, că intenţionăm să prezentăm raportul înainte de sfârşitul anului. Nu am o dată precisă, în noiembrie sau decembrie. Asta rămâne poziţia noastră asupra raportului’, a spus Olivier Bailly.

CE a anunţat în luna iulie, când a fost dat publicităţii precedentul raport pe justiţie din cadrul MCV, că va prezenta un nou raport până la finalul anului. Potrivit altui purtător de cuvânt al executivului UE, Mark Gray, data pentru publicarea raportului nu a fost încă stabilită.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a afirmat luni că CE ar putea emite în ianuarie 2013 raportul suplimentar în cadrul MCV pe justiţie pentru România. „E prematur să discutăm despre acest raport. Din informaţiile ultime pe care le avem, raportul nu va veni decât undeva în luna ianuarie, deci până în luna ianuarie se pot întâmpla multe lucruri”, a arătat Orban.

Bailly a mai declarat miercuri că şi în cazul Bulgariei există oricând posibilitatea adoptării unui raport suplimentar, în afară de cel stabilit a fi publicat până la finalul anului viitor, dar a refuzat să avanseze vreun orizont de timp concret în acest sens.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.