EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Disney cumpără Lucasfilm şi anunţă continuarea Star Wars

0

Gigantul american de divertisment va cumpăra societatea de producţie a creatorului „Războiului stelelor“, George Lucas, cu 4,05 miliarde de dolari, notează lefigaro.fr. Mai multe părţi pentru „Star Wars“ sunt deja prevăzute pentru anii viitori.

Foarte numeroşii fani din întreaga lume ai filmului „Războiul stelelor“ ar trebui să fie bucuroşi. Această saga cultă va reveni pe ecrane în 2015, după cum a indicat, marţi, grupul american Disney când a anunţat că va cumpăra Lucasfilm, societatea de producţie a tatălui „Războiului stelelor“, George Lucas. Valoarea tranzacţiei, care include şi franchiza pentru „Indiana Jones“, este evaluată la 4,05 miliarde de dolari. Aceasta va fi achitată în numerar şi în acţiuni.

Creat în 1977, „Star Wars“, care a devenit una dintre cele mai mari saga din istoria cinematografului, a raportat până în prezent 4,4 miliarde de dolari în box-office-ul mondial. Și încasările nu sunt încheiate cu siguranţă. „Războiul stelelor 7 va trebui să iasă pe piaţă în 2015 iar alte filme vor continua saga şi vor face să prospere franchiza în viitor“, a precizat gigantul mondial al divertismentului. Părţile 8 şi 9 sunt deja prevăzute, iar acestea vor fi urmate de un nou film, toate în doi sau trei ani.

Disney evaluează veniturile din licenţele actuale Star Wars la 215 milioane de dolari pe an, dar vede „mari oportunităţi de aşteptat din producţiile de consum“.

Noi realizatori

„Pentru mine, este timpul să încredinţez «Războiul stelelor» unei noi generaţii de realizatori. Am crezut tot timpul că «Războiul stelelor» îmi va supravieţui şi am considerat că este important să fac tranzacţia în timpul vieţii mele“, s-a justificat, marţi, George Lucas, 68 de ani, care va fi consultant creativ pentru noile părţi.

În luna februarie a acestui an, realizatorul scos cu succes „The Phantom Menace“ în 3D, urmând valul conversiei în noul format. Celelalte filme ale seriei vor cunoaşte aceeaşi soartă.

Mihael Balint

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.