Franţa: Peste 13.500 de femei şi-au scos protezele mamare de tip PIP

0

În Franţa, peste 13.500 de femei şi-au retras protezele mamare de tip PIP, conform ultimului bilanţ realizat până în luna septembrie de Agenţia franceză de securitate a produselor de sănătate (ANSM), care s-a referit la ‘rupturi’ în cazul a 3.188 dintre aceste proteze, informează AFP.

Conform datelor transmise de agenţie, 13.504 femei au apelat la intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea implanturilor, dintre care 9.426 cu titlu preventiv.

Cu toate acestea, protezele au fost găsite intacte în cazul a 7.423 de femei, adică 79% dintre femeile care şi-au scos implanturile cu titlu preventiv, a precizat agenţia.

Numărul celor care au apelat la proteze mamare PIP este în jur de 30.000 în Franţa şi câteva zeci de mii în străinătate, în Europa, America de Sud şi Asia.

Îndepărtarea preventivă a acestor implanturi a început în martie 2010, însă a cunoscut o creştere din luna ianuarie, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a propune scoaterea lor chiar şi fără semne clinice de deteriorare a implantului.

Agenţia a înregistrat în total 56 de cazuri de adenocarcinoame mamare (cancere) în rândul femeilor cu proteze PIP.

Scandalul PIP a izbucnit la sfârşitul lunii martie 2010, odată cu retragerea de pe piaţa franceză a acestor proteze şi lichidarea societăţii producătoare, care a folosit ilegal, de la sfârşitul anilor 2000, un gel de silicon industrial în locul unui gel medical omologat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.