Ponta: România va primi, probabil în decembrie, câteva sute de milioane de euro din POSDRU

1

România va retrimite Comisiei Europene cererile de decontare aferente Programului Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), după auditul din noiembrie, urmând ca în luna decembrie Bruxellesul să trimită „câteva sute de milioane de euro”, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

„În urma aprobării ieri (marţi – n.r.) a corecţiilor financiare solicitate pe POSDRU, în luna noiembrie avem ultimul audit şi începem să retrimitem cererile de decontare. Cel mai probabil, în luna decembrie primim câteva sute de milioane de euro din programul POSDRU. Este o veste pe care miile de oameni care au accesat acest program o aşteptau din luna februarie”, a spus Victor Ponta, prezent la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce sumă este posibil să fie deblocată în decembrie sau ce procent din plăţile restante pe POSDRU, Ponta a răspuns că „în funcţie de cât timp şi ce resurse sunt în fondul social pe acest program”.

Guvernul a aprobat un memorandum ce propune măsuri referitoare la Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, documentul preconizând asigurarea fondurilor necesare prin bugetul de stat, în cazul în care, la finalul reverificărilor, se constată diferenţe între valoarea corecţiei financiare acceptate de România şi cea a corecţiilor individuale care pot fi recuperate de la beneficiari.

Autoritatea de Management va reverifica toate cererile de rambursare care au constituit obiectul corecţiei, în scopul recuperării sumelor identificate ca fiind afectate de nereguli.

Comisia Europeană a informat recent autorităţile române, printr-o scrisoare, că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltare regională şi creşterea competitivităţii economice. Procedura de presuspendare a fost declanşată de CE şi în cazul POSDRU, la începutul lunii august. Plăţile pentru POS Transport şi Competitivitate au fost întrerupte de la 1 iulie.

Citește și
1 Comentariu
 1. rocco spune

  Din nou minciuni,doar doar trec alegerile iar promisiunile trebuie sa existe.
  Era vorba de 400 milioane lei,au fost alocate 200.
  de ce exista solicitari de rambursare din martie,aprilie,mai,neverificate?
  Exista restante salariale de minim 3-4 luni,pentru care se vor intenta procese,contracte neonorate,lipsa de transparenta.
  Am dori sa vedem lista cu cererile respinse la plata,pt. a vea dovada ca au fost verificate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.