POSDRU: 400 de milioane de euro plătite de la buget, dar nedecontate de Comisia Europeană

În ultimii doi ani, a fost plătită de la buget către beneficiarii de proiecte pe POSDRU o sumă totală de aproximativ 400 de milioane de euro, însă aceşti bani nu au fost decontaţi de la Comisia Europeană, întrucât nu au fost trimise cereri de rambursare către acest organism, a declarat, marţi, 30 octombrie, la Sinaia, directorul general al AMPOSDRU, Cristian Ababei.

„În ultimii doi ani, Autoritatea de Management sau cei care au gestionat această zonă nu au transmis către Comisia Europeană o sumă destul de importantă de bani spre rambursare (…), undeva în jur de 400 de milioane de euro. (…) Sunt cereri de rambursare plătite din bugetul de stat care nu au fost transmise către Comisie pentru decontare’, a afirmat Ababei.

Potrivit acestuia, peste 70% dintre cererile de rambursare nu au fost raportate în Sistemul Unic de Management al Informaţiei (SMIS).

‘Peste 70% din cererile astea de rambursare nu au fost introduse în SMIS, iar cele care au fost introduse în SMIS aveau anumite greşeli şi nu s-a făcut efortul de a le corecta’, a adăugat Ababei.

În ceea ce priveşte motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situaţie, directorul AMPOSDRU a precizat că una dintre cauze este ‘lipsa de instruire a angajaţilor din cadrul de Autoritatea de management pe zona sistemului informatic’.

Cristian Ababei a participat, marţi, la Sinaia, la conferinţa anuală „POSDRU – principalul instrument pentru formare, ocupare şi incluziune socială din România”.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata