EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Spania şi România au semnat un protocol de colaborare în transporturi şi infrastructură de transport

0

Autorităţile spaniole s-au angajat, alături de cele din România, să explice în comun Comisiei Europene că situaţia absorbţiei fondurilor europene s-a schimbat, după ce ministrul român al transporturilor şi infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a semnat, odată cu omologul său spaniol, Ana Pastor, un protocol de asistenţă bilaterală, cu prevederi ce se referă în special la absorbţia fondurilor europene, dată fiind experienţa Spaniei în atragerea acestora în proiecte de infrastructură.

În declaraţiile făcute Agerpres la încheierea reuniunii de la Madrid, ministrul român al transporturilor a explicat că i-a prezentat Anei Pastor situaţia la zi a proiectelor de infrastructură din România, gradul de absorbţie a fondurilor europene şi activitatea companiilor spaniole care au investit în ţară. „Am primit sprijinul /părţii spaniole, n.r./ pentru a urmări gradul de absorbţie a fondurilor europene şi a explica în faţa Comisiei că situaţia este diferită”, a declarat Silaghi. De asemenea, el a precizat că miercuri, 31 octombrie va avea loc o primă reuniune bilaterală, potrivit prevederilor protocolului, între un responsabil al CFR Infrastructură şi reprezentantul companiei feroviare spaniole, Renfe.

Pe de altă parte, în context, ministrul Silaghi a mai spus şi că „după cum bine ştiţi, ne aflăm în perioada de presuspendare /a fondurilor europene, n.r./, pentru corectarea perioadei 2009-2011, şi avem două luni la dispoziţie să luăm măsurile necesare pentru încadrarea în normele cerute. Şi le vom lua”.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din România, Ovidiu Ioan Silaghi, a efectuat marţi o vizită oficială în Spania, pe durata căreia a avut o întrevedere, la Madrid, cu ministrul dezvoltării din Regatul Spaniei, Ana Maria Pastor Julian.

Cei doi miniştri au semnat Protocolul de cooperare între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Lucrărilor Publice şi Transporturilor din Regatul Spaniei în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, care are drept scop stimularea elaborării şi realizării unor proiecte şi/sau programe comune în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, precum şi promovarea legăturilor şi a schimbului de experienţă şi bune practici pe problemele tehnice şi ştiinţifice rezultate din activitatea de cercetare în domeniul transporturilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul spaniol al Dezvoltării, obiectivul acestei colaborări dintre cele două ţări urmăreşte schimbul de experienţe, bune practici, rezultate ale cercetărilor, precum şi dezvoltarea comună de programe, în toate domeniile legate de transport şi infrastructura de transport. Colaborarea dintre cele două părţi poate privi orice temă legată de planificarea, construcţia, conservarea şi exploatarea infrastructurilor din toate mijloacele de transport.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.