Idei creative: Tastatura din lemn şi muşchi natural

Sătul de obiectele tehnologice moderne cu o estetică “rece şi fără viaţă”, Robbie Tilton a decis să dea o pată de culoare lucrurilor, prin construirea unei tastaturi folosind lemn şi muşchi natural.

În loc să folosească materialele tradiţionale din plastic, sticlă sau metal, Tilton a ales să realizeze Tastatura Naturală din materiale organice, prezintă Inhabitat.com.

“Ce-ar fi dacă tehnologia noastră ar trăi şi ar respira?” întreabă Tilton. “Ce-ar fi dacă ar trebui să o udăm în fiecare zi pentru a o ajuta să crească? Dacă ar fi stimulativ atât din punct de vedere vizual, cât şi din punct de vedere tactil, s-ar schimba relaţia utilizatorului cu obiectul respectiv?”

Citeste si:  CE propune o nouă strategie pentru gestionarea durabilă a pădurilor în UE

Având aceste întrebări în minte, Robbie Tilton a început să lucreze la interpretarea sa privind o tastatură Apple wireless. Corpul obiectului este format din două straturi de lemn, pe care le-a obţinut folosind un tăietor cu laser. Piesa de deasupra a fost modelată folosind apă fierbinte, şi apoi a fost fixată în poziţia corepunzătoare. Componentele electronice au fost adăugate înapoi în carcasă, imediat ce „corpul” tastaturii s-a uscat.

Tastatura Naturală a fost realizată cu titlu de proiect, pentru un curs de Fabricare Digitală din cadrul Universităţii New York, şi momentan nu este de vânzare.

Citeste si:  Pădurea, nu lemnul, este cea mai importantă avere a României, consideră prezentatorul "Wild Carpathia"

[nggallery id=99]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close