UNICEF: Subnutriţia ucide peste un milion de copii pe an, în Africa

0

Subnutriţia cauzează anual, în mod direct sau indirect, moartea a peste un milion de copii cu vârsta sub cinci ani, în Africa subsahariană, avertizează, marţi, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), potrivit EFE.

Într-un comunicat difuzat la Addis Abeba cu ocazia Zilei Africii pentru siguranţa nutriţională şi alimentară, UNICEF subliniază că ‘subnutriţia are consecinţe dramatice’ pentru minori pe continent.

Pentru a soluţiona ‘urgenţa silenţioasă’ a subnutriţiei cronice din Africa, Uniunea Africană (UA) va desfăşura un forum, miercuri, la Addis Abeba pentru a cere guvernelor, societăţii civile şi donatorilor un sprijin mai mare în această luptă, semnalează UNICEF.

Potrivit comunicatului, ‘se estimează că faptul de a investi în nutriţie poate mări Produsul Intern Brut (PIB) al unei ţări cu cel puţin 2 sau 3 la sută pe an’.

Ziua Africii pentru siguranţa nutriţională şi alimentară se sărbătoreşte în fiecare an la 30 octombrie, de la adoptarea ei în cadrul celui de-al XV-lea summit al UA, la Kampala, în 2010, potrivit sursei citate.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.