EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Uraganul Sandy, semn al unei agravări a schimbărilor climatice

0

Furtunile ce se abat în prezent prin diferite regiuni ale continentului american ca uraganul Sandy sau ploile torenţiale din Argentina sunt un semn al schimbărilor climatice ce se agravează, au avertizat luni experţi în timpul unei conferinţe la Lima.

„Aceste furtuni sunt un semnal de alarmă şi chiar dacă pare un pic alarmist, adevărul este că impactul /schimbărilor climatice/ este deja foarte grav şi nu poate decât să se agraveze pe viitor”, a declarat pentru AFP Adrian Fernandez, biolog mexican specialist în climat.

La rândul său, Nicholas Stern, un expert britanic, a declarat prin videoconferinţă că „preţul ignoranţei efectelor schimbărilor climatice s-ar putea traduce printr-o creştere a temperaturii în lume ce va agrava şi mai mult situaţia”.

O sută de oameni de ştiinţă, precum şi responsabili guvernamentali şi experţi din 14 ţări participă la o conferinţă internaţională la Lima „Inter-climat 2012” pentru a examina progresele realizate în integrarea schimbărilor climatice în procesul de dezvoltare şi în sectoarele economice.

„Ceea ce se face este insuficient în unele părţi ale lumii” şi „situaţia este urgentă în termeni de timp”, consideră Fernandez.

În Argentina, ploile torenţiale au provocat haos luni la Buenos Aires şi periferia sa, unde o persoană a murit.

Uraganul Sandy, precedat de vânturi violente şi ploi puternice, este de aşteptat să ajungă pe coastele de nord-est ale Statelor Unite luni noapte, în apropiere de Atlantic City /New Jersey/.

Uraganul a ucis deja cel puţin 66 de persoane după trecerea sa prin bazinul Caraibilor.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.