Disney anunţă lansarea episodului 7 al „Războiului Stelelor” în 2015

Grupul american de divertisment Disney a anunţat, marţi, lansarea în 2015 a celui de-al şaptelea episod din ‘Războiul Stelelor’, după achiziţionarea companiei de producţie a creatorului filmului devenit cult, George Lucas, relatează AFP.

‘Războiul Stelelor 7 va ieşi în 2015, iar alte filme vor continua saga şi vor face să prospere franciza pentru mult timp de acum încolo’, indică grupul american într-un comunicat.

Disney nu dă niciun detaliu privind acest al şaptelea episod al unei serii care a adus până acum încasări de 4,4 miliarde de dolari în întreaga lume, în afară de faptul că George Lucas /68 de ani/ va fi consultant creativ la proiect.

Citeste si:  Inundaţii în Ungaria: Urmează două zile grele, avertizează premierul Orban

‘Războiul Stelelor’, care a contribuit la lansarea carierei tânărului Harrison Ford, a obţinut un statut de cult de la difuzarea sa în 1977, amplificat de continuările ‘Imperiul Contraatacă’ (1980) şi ‘Întoarcerea lui Jedi’ (1983). La sfârşitul anilor 1990, George Lucas a decis să adauge seriei alte trei noi filme, în care acţiunea se petrece înaintea primului episod. Această nouă trilogie – ‘Ameninţarea Fantomei’ (1999), ‘Atacul Clonelor’ (2002) şi ‘Răzbunarea Sith’ (2005) au avut încasări spectaculoase la box-office.

În februarie, George Lucas a lansat cu succes ‘Ameninţarea fantomei’ în 3D, profitând de valul de conversii la noul format, şi celelalte filme din serie urmând să aibă aceeaşi soartă.

Citeste si:  Fotbal: Messi, acuzat de o evaziune fiscală de 4 milioane euro la Barcelona
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata