10 trucuri de amenajare a birourilor care stimulează creativitatea

Te-ai duce vreodată în vacanţă la un hotel în care camerele au sisteme de lumină de neon şi pereţii de un gri-cenuşiu? Răspunsul este evident. Însă, atunci când vine vorba de aspectul birourilor, proprietarii afacerilor uită de lucrurile simple. Cum reuşesc companiile mici să se folosească de aspectul birourilor pentru a-şi întări identitatea şi pentru a inspira creativitate?

Fabricantul de mobilă Turnstone, a vizitat recent 19 din cele mai de succes mici afaceri din SUA pentru a descoperi exact cum funcţionează acest aspect. Kevin Kuske, manager general la Turnstone, explică modul în care un simplu birou poate adopta cele mai inspirate elemente de design, prezintă Inc.com.

Citeste si:  FPTR: Jumătate dintre restaurante merg în pierdere, 50.000 de angajaţi riscă să îşi piardă locul de muncă

 

1. Lasă angajaţii să decidă

Dacă le permiţi angajaţilor să îşi aducă la birou anumite lucruri personale, fotografii de familie, şi chiar animalele de companie, nu te costă nimic, iar aceste mici plăceri furnizează în mod sigur beneficii, atât pentru companie, cât şi pentru membrii echipei tale. Nu numai că aceste noutăţi înveselesc un birou plictisitor, dar dacă le permiţi angajaţilor să se simtă bine în pielea lor atunci când sunt la serviciu “începi să construieşti o comunitate, ceea ce încurajează inovaţia şi creativitatea”, spune Kuske.

2. Oamenii trebuie să aleagă modul în care să fie creativi

Citeste si:  Angajatorii cer modificarea Codului muncii

Permite echipei tale să-şi aleagă cănile de cafea personalizate, micile obiecte de pe birourile lor şi, mai ales, cum să creeze. “Unii oameni crează cu ajutorul creionului, alţii folosind calculatorul, iar anumite persoane pur şi simplu simt nevoia să se ridice şi să scrie pe pereţi la ce s-au gândit.”

3. Uită de conceptul “un angajat-un birou”

Crezi că ai nevoie de un birou pentru fiecare membru al echipei tale? Mai gândeşte-te. Kuske spune că tehnologia mobilă a transformat acest concept în unul învechit, ceea ce este bine pentru proprietarii afacerilor, deoarece astfel reuşesc să economisească bani şi pot decora într-un mod mai creativ spaţiul de lucru. În urma studiului realizat de Turnstone, 60% dintre birouri pot dispărea.

Citeste si:  Arta tradiţională a sticlei din România, în pericol de dispariţie

4. Împarte zonele în mod inteligent

“La fel ca şi în cazul unui oraş sau a unui restaurant bine organizat, într-un birou este nevoie de împărţirea pe zone”, sfătuieşte Kuske. “Dacă vrei să vorbeşti, te duci la bucătărie, pentru că toată lumea acolo merge când vrea să discute. Dacă ai nevoie de intimitate, mergi şi te aşezi pe o canapea. Această împărţire pe zone ajută angajaţii să colaboreze mai bine,  deoarece au posibilitatea să aleagă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata