Samsung a vândut 3 milioane de celulare Galaxy Note II

Numărul unu mondial al telefoanelor celulare, Samsung, a anunţat că Galaxy Note II, cea mai recentă versiune a sa de smartphone, se extinde, fiind vândute trei milioane de unităţi de la ieşirea pe piaţă din septembrie, mult mai bine decât predecesorul său, odată cu apariţia pe piaţă a versiunii mini a lui iPad de la Apple, notează lefigaro.fr. Galaxy Note II, comercializat în circa o sută de ţări, ar trebui să se vândă de trei ori mai bine decât Galaxy Note în primele trei luni de la lansare, afirmă gigantul sud-coreean.

Citeste si:  Două miliarde de calculatoare, tablete şi smartphone-uri vor fi vândute în 2016, potrivit unui studiu

Samsung a livrat circa două milioane de exemplare de Galaxy Note în cursul celor trei luni după lansarea acestuia din noiembrie 2010. Până la sfârşitul lunii septembrie anul acesta au fost vândute peste 10 milioane de unităţi înainte de lansarea succesorului acestuia.

„Ceea ce înseamnă că această nouă categorie de produs, la originea căruia suntem noi, s-a instalat, în sfârşit, cu succes“ pe piaţă, a estimat Samsung, subliniind că vânzările sin Statele Unite, Europa şi Asia se vor accelera.

Galaxy Note este uşor mai mare (15,1 cm lungime şi 8 cm lăţime) decât produsul vedetă de la Samsung, telefonul multifuncţional Galaxy S. Acesta funcţionează cu sistemul de operare de la Google, Android, şi este dotat cu un stilet (S Pen), care poate fi utilizat ca un stilou obişnuit sau pentru a înlocui mousul. Galaxy Note II este dotat cu un procesor quadro, care permite utilizarea mai multor aplicaţii în acelaşi timp, mai rapid decât procesoarele precedente.

Citeste si:  Transfer de putere la Palatul Elysee: Hollande va primi codurile nucleare şi un colan masiv de aur

Comunicarea Samsung despre vânzările lui Galaxy Note II coincide cu ieşirea pe piaţă, în 34 de ţări, printre care şi Statele Unite şi Franţa, a unui mini iPad de la Apple, marele său rival american. Dar iPad Mini, versiune cu dimensiunile reduse a lui iPad, este în concurenţă mai ales cu Kindle Fire de la Amazon şi cu Nexus 7 de la Google.

Mihael Balint

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata