EUR
4,83 RON
(+0.05%)
USD
4,43 RON
(+1.08%)
GBP
5,47 RON
(+0.46%)
CHF
4,56 RON
(+0.24%)
BGN
2,47 RON
(+0.04%)
BYN
1,72 RON
(+1.15%)
CAD
3,17 RON
(-0.24%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,75 RON
(-0.92%)
JPY
0,04 RON
(+1.06%)
CZK
0,18 RON
(-1.39%)
INR
0,06 RON
(-1.57%)

 

Nu există acum un plan al USL pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, 02 noiembrie 2012, seara că nu există acum un plan al USL de suspendare a lui Traian Băsescu, dar dacă USL câştigă alegerile, iar preşedintele refuză să-l numească premier pe Victor Ponta, demersurile pentru suspendare vor fi începute.

„Chiar nu există un plan de suspendare al preşedintelui. Dan Voiculescu a spus ce crede el că ar fi bine, nu există un plan, pentru că în ciuda faptului că Băsescu e un preşedinte ilegitim, că revenirea sa la Palatul Cotroceni s-a făcut pe uşa din dos, esenţa statului de drept arată că trebuie respectate nişte reguli, un preşedinte este suspendat dacă încalcă Constituţia. Nu ne aflăm, de la revenirea sa, în faţa încălcării Constituţiei. O asemenea ipoteză este posibilă dacă Băsescu ar ignora rezultatele alegerilor parlamentare”, a afirmat Antonescu, la România Tv.

El a explicat că în cazul în care USL ar câştiga majoritatea absolută la alegerile parlamentare şi l-ar propune premier pe Victor Ponta, iar Traian Băsescu va refuza să-l numească, se va merge imediat la suspendare.

„Ar însemna că am făcut alegeri degeaba. Nu cred că Traian Băsescu ar face asta, dar dacă ar face asta, răspunsul ar fi imediat şi complet. Noi acum ne concentrăm pe câştigarea alegerilor, apoi de guvern şi majoritatea parlamentară”, a mai adăugat liderul liberal.

Zilele trecute, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a afirmat că Traian Băsescu trebuie să fie din nou suspendat din funcţie, de aşa manieră încât în ziua alegerilor parlamentare – 9 decembrie – să fie organizat şi referendum, pentru că există pericolul ca după alegeri, când USL va câştiga probabil aproximativ 60% din voturi, preşedintele să nu îl nominalizeze premier pe Victor Ponta. Voiculescu a subliniat că aceasta este opinia sa personală, iar liderii USL vor lua decizia pe care o consideră cea mai bună pentru ei şi pentru români.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata