Băncile asaltează cu oferte de credite victimele uraganului Sandy

După ce super-furtuna Sandy a lovit coasta de est a SUA, băncile oferă rezidenţilor din zonele afectate de uragan împrumuturi pe termen scurt şi majorări de urgenţă a limitelor de credit, astfel încât să poată să îşi reconstruiască casele şi bunurile, relatează Money.cnn.com.

Citi, Wells Fargo, Banca Americii, Chase şi American Express au transmis email-uri şi au postat alerte pe website-urile lor, anunţându-şi clienţii că se pot înscrie pentru o serie de oferte speciale de credit, dacă au fost afectaţi de uraganul Sandy. Iar în anumite cazuri, băncile sunt mai indulgente în ceea ce priveşte standardul de împrumut.

Citi oferă clienţilor săi o majorare de urgenţă a liniei de credit. Dacă un client Citi nu a obţinut un credit în timpul procesului standard de evaluare, banca va reanaliza istoria bancară a acestuia pentru a putea lua în considerare şi “consecinţele furtunii care nu au depins de client”.

Citeste si:  Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, arestaţi preventiv

Clienţii Băncii Americii vor trebui să fie solvabili pentru a se putea califica pentru o creştere a liniei de credit, dar fiecare caz în parte va fi analizat la nivel individual, luând în considerare şi impactul furtunii Sandy. Însă, noua limită va deveni permanentă.

 Între timp, Chase a spus că toţi clienţii din zonele afectate vor putea primi o extindere a liniei de credit, chiar dacă în mod normal nu se califică pentru obţinerea unui împrumut. Însă, limita va reveni la nivelul său anterior imediat ce lucrurile reintră în normal.

Odysseas Papadimitriou, director executiv al siteului de comparaţie a cardurilor de credit CardHub.com, spune că dacă vrei să profiţi de această creştere a limitei de credit nu este o idee prea rea, dar asta doar în cazul în care ai o rată de dobândă mică şi nu ai alte opţiuni mai ieftine. Dar dacă rata ta este mare, dobânda se poate acumula.

Citeste si:  Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste 253.000 lei pentru nerespectarea normelor de igienă

În schimb, Papadimitriou spune că ar avea mai mult sens dacă persoanele afectate de Sandy ar aplica pentru obţinerea unui nou card cu o ofertă promoţională în care dobânda este 0% pentru o anumită perioadă de timp, tipuri de carduri care sunt mult mai des întâlnite în SUA odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă.

Pe lângă o creştere a limitei de credit, Wells Fargo oferă clienţilor săi şi împrumuturi pe termen scurt. Produsul său “Depozit în Avans Direct” este promovat ca şi o modalitate de a acoperi cheltuielile de urgenţă şi costă 7,5 dolari pentru fiecare 100 de dolari împrumutaţi.

Totuşi, potrivit lui Papadimitriou, împrumuturile pe termen scurt sunt rareori o idee bună. Acest tip de împrumuturi au ascunse taxe suplimentare pe care clienţii nu mai reuşesc să le plătească înapoi la timp. Potrivit calculelor realizate de CardHub.com, taxa procentuală anuală la un împrumut de zece zile la Wells Fargo este de 270%, iar aceasta este una din cele mai reduse depe piaţa americană.

Citeste si:  Se pot schimba creditele din valută în lei?

Între timp, Administraţia Micilor Afaceri oferă  împrumuturi pe termen scurt de până la 200.000 de dolari cu rate ale dobânzii de doar 1,7% pentru proprietarii care au nevoie să îşi repare sau să îşi înlocuiască casele distruse sau avariate de super-furtuna Sandy.

Împrumuturi de până la 40.000 de dolari sunt disponibile pentru proprietari sau chiriaşi ca trebuie să îşi repare sau să îşi înlocuiască anumite bunuri personale distruse de forţa uraganului.

De asemenea, multe organizaţii non-profit, precum Crucea Roşie Americană, oferă asistenţă gratuită pentru victimile uraganului, inclusiv mâncare, adăpost şi mijloace de transport.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close