Guvernul va interzice oferirea de alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale pentru parlamentare

Guvernul va reglementa miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, condiţiile în care candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie îşi vor face campanie, aceştia neavând voie să ofere cetăţenilor alimente sau băuturi, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, reglementările, care vor fi însoţite de sancţiuni, au ca obiectiv principal împiedicarea abuzurilor în perioada campaniei electorale.

„Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal mâine, prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii: sunt interzise în campania electorală oferirea de bunuri, alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice. Este permisă oferirea doar de obiecte în enumerare strictă – pixuri, brichete, afişe, şepci, cu obligaţia de a fi înscrise cu numele candidatului sau a formaţiunii politice. Şi pot fi oferite obiecte de acelaşi tip, cu caracterele înscrise, a căror valoare să nu depăşească 10 lei. În acest fel, lucrurile sunt foarte clar reglementate, regulile sunt valabile pentru toţi competitorii şi vom avea reglementa legal, alături de sancţiuni penale, modul de desfăşurare normală a campaniei electorale şi împiedicarea oricăror tentative de cumpărare de bunuri, cum s-a întâmplat la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”, a argumentat şeful Executivului la finalul reuniunii USL.

Citeste si:  ANUNŢ de selecţie pentru funcţia de director al RASP Ploieşti

Preşedinţii celor trei partide care alcătuiesc Uniunea Social Liberală, Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), au solicitat vineri Biroului Electoral Central o clarificare cu privire la „bunurile cu valoare simbolică” ce nu intră în categoria celor prevăzute la art. 55 (1) din Legea 35/2008.

La alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012 nu este permisă organizarea de tombole cu scopul de a determina alegătorii să voteze sau să nu voteze, a decis Biroul Electoral Central, la sfârşitul lunii octombrie.

Citeste si:  Ponta: Până pe 25 mai, cât e Băsescu în campanie, o să iau eu toate deciziile importante pentru România
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close