EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Timiş: Lefurile parlamentarilor să scadă cu 25%, propune un candidat PDL la deputăţie

Candidatul ARD la colegiul 1 Deputaţi Timişoara, Cornel Sămărtinean, (PDL), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, dacă va ajunge parlamentar, nu va fi de acord niciodată cu noi tăieri de salarii sau pensii şi că-şi doreşte scăderea lefurilor parlamentarilor cu 25%, pentru a da exemplu de sacrificiu şi solidaritate cu cetăţenii.

El a precizat ă tăierea salariilor deputaţilor şi senatorilor nu crede că este anticonstituţională, dar că ‘aici trebuie făcută o analiză din punct de vedere juridic’ şi că în momentul de faţă ‘propunerea este mai mult politică’.

‘Propunerea pare uşor imposibilă, dar eu mă oblig să mă lupt pentru ea, să mergem înainte, pentru că este nevoie de puterea exemplului fiecăruia dintre noi. Altfel, România nu se va îndrepta spre o zonă de normalitate a lucrurilor. Nu putem cere populaţiei să facă sacrificii, să suporte anumite reduceri, când parlamentarii nu dau primii exemplu’, a afirmat Sămărtinean.

Candidatul ARD a punctat faptul că reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor a fost o greşeală, banii la bugetul statului putându-se aduna prin alte metode economice – investiţii, crearea de locuri de muncă.

Sămărtinean a reamintit faptul că România se află în pericolul de a pierde finanţările europene pentru anumite programe.

Pe de altă parte, Sămărtinean spune că îşi doreşte o politică de tip nou, a cetăţeanului şi nu a parlamentarului, deoarece toţi cei care au ajuns în forul legislativ al ţării ‘au uitat de cetăţenii din colegiu şi nimeni nu le-a mai văzut faţa, cu lunile sau chiar cu anii’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata