EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Antonescu: România împreunează definitiv genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetuu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, 8 noiembrie, la lansarea programului de guvernare al USL, că România este alcătuită din „genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetuu”.

„Noi, liberalii, şi cred că nu numai noi, spunem de obicei că nu există oameni providenţiali, soluţii providenţiale, am spus şi eu multă vreme. Acum cred că există oameni providenţiali, soluţii providenţiale. Problema noastră este că nu-i avem printre noi, poate că oameni providenţiali există, dar noi trebuie să înţelegem că nu avem, nu suntem niciunul dintre noi providenţiali, că nu am dat niciunul dintre noi o soluţie providenţială, că am dat acest program cu soluţii normale, aproape banale, dar în care extraordinară ar fi şi sper să fie capacitatea de a le aplica, să fie capacitatea de a rămâne consecvenţi cu aceste angajamente.

Nu suntem nici providenţiali, nici extraordinari, poate, mulţi dintre noi, nici măcar atât cât societatea românească de azi ar merita, dar trebuie să adunăm toate resursele din noi dacă vrem să înţelegem că noi, aceştia aşa cum suntem, cu bune, cu rele suntem singurii care putem măcar începe acest proiect. Pentru asta nu este suficient doar să nu furăm, să nu minţim, ştiţi bine că nu este uşor, nici măcar atât, pentru asta nu este suficient să fim harnici, mai trebuie ceva şi deşi nu-mi plac cuvintele mari atunci când le spun eu nu găsesc alt cuvânt decât acela de sacrificiu”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că politicienii trebuie să-i încurajeze pe oameni când aceştia sunt descurajaţi, dar şi că aceştia trebuie să răspundă atacurilor venite din partea adversarilor politici.

„Nu trebuie să sacrificăm altceva, nu trebuie să urmăm altă cale a sacrificiului decât înţelegând că atunci când suntem descurajaţi nu este nimeni care să ne încurajeze, pentru că noi suntem politicieni, pentru că ne-am asumat misiunea de a încuraja noi pe alţii, pentru a găsi noi tăria de a-i încuraja noi pe alţii, de a le da încrederea altora. Trebuie să găsim tăria ca atunci când asupra noastră, când se întâmplă cu fiecare dintre noi, se revarsă insulte, calomnii, nedreptăţi, să rezistăm la asta. Să ne ridicăm atunci când cădem pentru că suferinţa noastră este oricum mai mică decât cei pentru care, în numele cărora şi împreună cu care noi trebuie să facem România asta puternică”, a afirmat Crin Antonescu.

El a punctat că ideea de oameni de sacrificiu este una de dreapta, iar cea ca elitele să lucreze pentru toţi de stânga.

„Ştiu că oamenii capabili de sacrificiu nu au fost niciodată foarte mulţi, sunt tot mai puţin, adică asta este o idee de dreapta, dar e o idee de stânga sau compatibilă cu stânga că aceşti oameni puţin capabili de asta numiţi elite trebuie să lucreze pentru toţi ceilalţi, buni sau răi, puternici sau slabi. România este compusă din toţi, România împreunează definitiv genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetuu. România ne adună pe toţi şi noi ca politicieni trebuie să lucrăm pentru proiectul unei naţiuni care să-i ducă mereu pe cei mai buni să lucreze şi în numele celor mai slabi”, a declarat liberalul.

Preşedintele PNL a precizat că are încredere în colegii săi pentru a realiza cele propuse.

„Cred că toată lumea ştie că deja această coaliţie, deşi alcătuită din partide vechi şi foarte vechi, din oameni politici vechi şi foarte vechi parcă a arătat lucruri noi. A arătat lideri care se apără unii pe alţii şi nu se înfundă prin intrigi unii pe alţii, formaţiuni politice decise să evalueze şi să fructifice resurse ale acestei naţiuni umane înainte de toate, naturale, de oportunitate”, a spus Antonescu.

În opinia acestuia, România puternică înseamnă cetăţeni întru-totul liberi în sensul nivelului de trai, accesului la servicii publice de bună calitate, conştiinţei că aparţin unei naţiuni conduse de oameni care servesc interesului naţional.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata