EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Crin Antonescu: CCR, o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seară, 7 noiembrie, la Antena 3, că revizuirea Constituţiei este necesară pentru a „clarifica” atribuţiile preşedintelui, dar şi pentru a remedia „lucrurile caraghioase” prezente în lege şi încurajate de Curtea Constituţională, Curte care este, în opinia liberalului, „o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României”.

„Cel mai semnificativ lucru (în proiectul USL de reviziune a Constituţiei -n.r.) este şi o restrângere, dar, în orice caz, o clarificare a puterilor unor demnitari extrem de importanţi – preşedintelui. E o clarificare. Să nu mai avem lucruri de un penibil nesfârşit cum este cazul deciziei Curţii Constituţionale, care spune că preşedintele poate să respingă o dată un ministru aşa, că vrea el, că are ochii verzi, dar a doua oară nu. Sunt lucruri caraghioase, lucruri penibile date de această Curte Constituţională penibilă, infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României ca instituţie. Noi vrem să spunem foarte clar acolo ce atribuţii are preşedintele, cum şi le exercită. Mai avem modificări şi la primul ministru şi la Guvern. Ne gândim să spunem clar în Constituţie că nu se poate angaja răspunderea Guvernului decât o dată pe sesiune parlamentară, maxim”, a spus Antonescu.

De asemenea, acesta a precizat că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu nu va respinge nominalizarea de premier pe care o va înainta USL, în situaţia în care Uniunea va câştiga alegerile parlamentare din decembrie.

„Preşedintele nu va refuza nominalizarea pe care noi o vom avansa. Nu o va face pentru că îşi doreşte să rămână acolo dacă tot l-au pus. Dacă o va face şi nu va accepta propunerea noastră va fi suspendat şi fără discuţii. Dar nu o va face. Sunt convins că nu o va face”, a mai spus preşedintele PNL.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu a spus că se aşteaptă ca USL să obţină, la alegerile parlamentare, 55-60% din voturile românilor.

„Cred că va fi o prezenţă la urne în jur de 55%, cel puţin, ceea ce este considerabil. Depinde totuşi şi de factorul meteorologic, cum s-a întâmplat şi în vară. Cred că USL va obţine un scor între 55-60%, deşi nu este exclus şi un scor de peste 60%. La redistribuire, cred că putem merge până în zona lui 65-66%”, a conchis acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata