EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Dependenţa faţă de produsele din grâu

Din cazurile pacienţilor pe care i-a tratat, doctorul William Davis a desprins o concluzie cel puţin surprinzătoare: “după ce pacienţii au eliminat grâul din alimentaţia lor, aceştia au slăbit şi au experimentat o claritate mentală îmbunătăţită”, relatează Theatlantic.com.

Grâul care este consumat în prezent diferă cu mult faţă de planta produsă în vechime, iar doctorul William Davis spune că modificarea este vizibilă în primul rând ca dimensiune, grâul văzut astăzi pe terenurile agricole fiind mai mic de 60 de centimetri.

Acesta nu este neaparat rezultatul modificării genetice, adică a schimbării structurii într-un laborator. În schimb, este rezultatul mai multor ani de reproducere încrucişată şi a hibridizării, proiectată să facă produsele noastre agricole mult mai rezistente la secetă şi să aibă o performanţă mai bună.

“Este ca şi cum ai alege cei mai graşi purcei din ţarc şi i-ai forţa să se împerecheze pentru că îţi place foarte mult slănina. Iar creşterea unui porc gras necesită la fel de multă muncă ca şi creşterea unui porc slab. Care este problema atunci? Slănina obţinută în felul acesta nu este chiar atât de bună pentru tine”, arată dr. Davis.

S-au creat mii de “boabe Frankenstein” de-a lungul ultimilor 50 de ani, folosind tehnici destul de extreme, iar siguranţa lor pentru consumul uman nu a fost niciodată testată sau pusă la îndoială. Acest lucru înseamnă că boabele obţinute nu au fost testate în cadrul unor experimente ştiinţifice la scară largă.

Aşadar, Davis a realizat propriile sale teste. La câteva luni după ce le-a spus pacienţilor săi pre-diabetci şi diabetici să elimine din alimentaţia lor toate produsele de grâu, Davis a observat că aceştia au slăbit câteva zeci de kilograme şi au înregistrat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte astmul, acid refluxul, claritatea mentală şi altele.

  • De ce ne îngrăşăm de la grâu?

Grâul conţine amilopectina A, care este mult mai eficient transformată în zahăr decât orice alt carbohidrat, inclusiv zahărul tos. De fapt, două felii de pâine de grâu cresc zahărul din sânge până la un nivel care este mai mare şi decât cel determnat de dulciuri. Iar apoi, după două ore, nivelul zahărului din sânge scade şi observi că începi să devii nesigur, creierul tău pare înceţoşat şi îţi este foame.

Spre exemplu, să spunem că mânânci o brioşă englezească la micul dejun. Două ore mai târziu îţi este foame, aşa că mănânci un pumn de biscuiţi, iar apoi nişte chipsuri de cartofi, iar nivelul zahărului din sânge creşte înapoi. Acest ciclu de suişuri şi coborâşuri funcţionează de-a lungul întregii zile, aşa că îţi este foame în permanenţă şi mănânci constant.

Nutriţioniştii spun că dacă grâul este eliminat din alimentaţie, senzaţia de foame dintre mese dispare, deoarece ai oprit acest ciclu. Ai eliminat stimulentul apetitului şi, prin urmare, pierzi foarte repede în greutate. Acest lucru s-a întâmplat în cazul a mii de pacienţi.

  • De ce consumul de pâine albă este ceva rău pentru mine dacă nu sunt supraponderal şi fac mişcare în mod constant?

În primul rând poţi declanşa efecte pe care nu le percepi. Particulele de lipoproteine (LPL) mici, şi cu o densitate redusă, se formează atunci când mănânci mulţi carbohidraţi, iar aceştia sunt responsabili pentru plăcile aterosclerotice, care la rândul lor declanşează bolile cardiace şi accidentele vasculare. Aşadar, chiar dacă eşti o persoană slăbuţă, puternică şi sănătoasă, formarea de particule LPL mici tot se declanşează.

Iar în al doilea rând, carbohidraţii cresc nivelul zahărului din sânge, ceea ce cauzează acest proces de glicare, adică modificarea glucozei proteinelor. Dacă procesul de glicare are loc în zona ochilor, atunci se dezvoltă cataracta. Dacă procesul are loc în cartilajul genunchilor şi a şoldurilor, atunci se dezvoltă artrita.

Aşadar este un efect dublu. Practic declanşezi în mod repetat zahărul din sânge şi ajungi să ai mai multă grăsime viscerală. Iar această grăsime nu este cea de pe abdomen, care trece peste curea, ci este grăsimea din jurul organelor tale interne. Şi pe măsură ce grăsimea viscerală se acumulează, rişti să dezvolţi diabet şi boli cardiace.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata