Topul ţărilor: Cine cheltuie cel mai mult pentru mâncarea câinilor?

Europa este o zonă iubitoare de câini. Diferite ţări din întreaga regiune au mai mulţi câini pe cap de locuitor şi pe metru pătrat decât în orice altă parte a lumii, deşi în unele naţiuni europene, populaţia totală a acestor animale s-a micşorat odată cu “specia” care are grijă de ele.

Deloc surprinzător, europenii plătesc mult mai mult să îşi hrănească câinii: potrivit cercetării de piaţă realizată de Euromonitor Internaţional, opt din primele zece ţări din clasamentul naţiunilor care plătesc cel mai mult pentru mâncarea câinilor, sunt de pe bătrânul continent. Norvegia se află pe primul loc, relatează Qz.com.

Citeste si:  ONU: Criza datoriilor din Europa ar putea arunca lumea în recesiune

Deţinerea în proprietate a unui câine poate reprezenta un indicator economic, fiind corelat cu un nivel al veniturilor mari, dat fiind faptul că există oameni care îşi permit să crească un câine şi să îl hrănească cu mâncare scumpă.

Potrivit Euromonitor, norvegienii cheltuie aproximativ 639 de dolari pe an pentru mâncarea căţelului lor, aproape cu 50% mai mult decât elveţienii care se află pe locul doi, achiziţionând mâncare pentru câini organică şi “dietetică”. Hrana poate fi cumpărată în pachete redimensionate, şi nu în saci imenşi, o tendinţă de pe piaţa mâncării de câini numită “preumanizare”.

Citeste si:  Un şobolan s-a instalat la Downing Street 10

În schimb, vietnamezii cheltuie doar 0,06 dolari pentru fiecare câine în parte.

În ţările mai sărace, multe animale de companie trăiesc doar pe baza resturilor rămase de la masa stăpânilor, ceea ce face din mâncarea specială de câini un produs de lux, deşi în India, proprietarii de câini bogaţi gătesc uneori mâncare umană pentru câinii lor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata