Ponta: Băsescu va participa la reuniunea de la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că preşedintele Traian Băsescu este cel care va reprezenta România la summitul extraordinar al Consiliului European care va avea loc pe 22-23 noiembrie la Bruxelles.

„Domnia sa mi-a spus că are o îndelungată experienţă şi că, în acest context, doreşte să participe domnia sa. (…) Nu cred că România are nevoie de o criză pe plan naţional, motiv pentru care atitudinea mea va fi în continuare constructivă”, a afirmat Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută după întâlnirea cu şeful statului.

Citeste si:  Traian Băsescu, criticat de jurnaliştii britanici. Motivul - imigranţii români

Premierul a precizat că toate datele pe care Guvernul le deţine cu privire la negocierile vizând exerciţiul financiar multianual al UE pentru anii 2014-2020 vor fi puse la dispoziţia preşedintelui.

Băsescu „a invocat” şi posibilitatea unei participări comune, a spus Ponta, precizând însă că doar preşedintele va fi cel care va merge la summit, pentru „a nu crea confuzii”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ioana spune

    Basescu are o dorinta obsesiva de a lua parte la intalnirile Consiliului. Cred ca este destul de evident ca la Consiliul European ar trebui sa participe Ponta din moment ce discutiile care vor avea loc acolo sunt pe teme economice. Inca o data, Basescu abuzeaza… Sper ca la alegerile parlamentare romanii sa ia atitudine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata