Iaşi: Peste 1,5 milioane de buletine de vot pentru parlamentarele din decembrie

Prefectul Romeo Olteanu a anunţat luni că a fost semnat contractul pentru tipărirea buletinelor de vot necesare pentru alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Potrivit prefectului, firma suceveană TipoLindana va transporta hârtia, va tipări buletinele de vot după care le va livra la Iaşi.

‘Buletinele vor ajunge la Iaşi până pe data de 29 noiembrie şi vor fi distribuite către secţiile de votare pe data de 7 decembrie. Se vor tipări câte aproximativ 760.000 de buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi Senat, adică peste 1,5 milioane de buletine. Fiecare buletin va avea în medie 10 pagini, astfel că urmează să fie tipărite în jur de 15,2 milioane pagini’, a spus prefectul Romeo Olteanu.

Citeste si:  SC RCS&RDS SA - amendat pentru neintroducerea GSP TV în oferta sa

Conform acestuia, firma din Suceava a avut cea mai bună ofertă financiară la licitaţie, de 0,0138 lei pe pagină, fără TVA.

La nivelul judeţului urmează să fie amenajate un număr de 709 secţii de votare, din care 236 sunt pe raza municipiului Iaşi. Până acum a fost stabilit un grafic de amenajare a secţiilor de votare, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conform datelor din listele electorale, în judeţul Iaşi sunt aşteptate la vot aproape 690.000 de persoane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close