Mihail Neamţu: După 9 decembrie, Victor Ponta nu va mai fi premierul României

Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Arad, că după alegerile parlamentare din 9 decembrie, Victor Ponta nu va mai fi premierul României.

‘Sunt sigur că după alegerile parlamentare din 9 decembrie, Victor Ponta nu va mai fi premier al Guvernului României. Noul Premier care va fi numit de preşedintele Traian Băsescu va forma o nouă majoritate parlamentară’, a declarat Mihail Neamţu, evitând însă să dea numele vreunuia dintre aceia care, în opinia sa, ar putea ocupa acest portofoliu.

Citeste si:  Victor Ponta: Noul guvern este decis să continue reformele în justiţie

Neamţu susţine că în USL ar exista destule voci care susţin că Ponta nu va mai fi premier după alegerile din 9 decembrie.

În altă ordine de idei, candidatul ARD a susţinut că Guvernul Ponta nu poate impune condiţii Uniunii Europene, atâta cat timp a neglijat ‘temele europene’ şi nu a fost în stare nici măcar să alcătuiască o prognoză pentru bugetul din 2013.

‘România nu este în situaţia de-a şantaja Uniunea Europeană. Un repetent nu poate sfida un olimpic. Guvernul Ponta, incapabil să propună Parlamentului un buget naţional până la 15 octombrie, după cum prevede Legea, nu are dreptul moral să se răstească la Angela Merkel pe tema reducerii bugetului european 2014 – 2020. În cazul României, puterea noastră de negociere este foarte mică şi dl Victor Ponta ar trebui să îşi amintească că eşecul deplin în încercarea de a transmite şi de a proiecta o imagine pozitivă a României în lume, nu poate fi azi urmat de o ‘înmuiere’ a genunchilor acestori mari reprezentanţi ai Uniunii Europene’, a mai adăugat Mihail Neamţu.

Citeste si:  Un nou atac Facebook se răspândeşte prin linkuri „infectate”
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata