Pe Facebook, părinţii vor să fie „prieteni” cu copiii lor

Părinţii americani nu ezită să ceară să fie „prieteni” cu copiii lor pe reţelele de socializare, pentru a controla într-un fel activitatea lor online, însă intenţia lor nu este primită cu prea mare entuziasm, arată un studiu publicat marţi şi menţionat de AFP.

Circa 80% dintre părinţii ai căror copii sunt prezenţi pe reţele de socializare ca Facebook şi Twitter figurează şi ei pe aceleaşi reţele, constată un studiu al Centrului de cercetări Pew. Jumătate din aceştia au comentat sau au răspuns direct postărilor pe internet ale copiilor lor.

Citeste si:  Mărturii despre dieta de detoxifiere

Însă copiii nu sunt prea entuziasmaţi la ideea de a fi „prieteni” cu părinţii pe reţelele de socializare, arată Sandra Cortesi de la Centrul Berkman al Universităţii Harvard, coautor al studiului. „Unor tineri le place să fie „prieteni” cu membri ai familiei, în timp ce alţii preferă să nu fie „prieteni” cu părinţii, dar sunt totuşi pentru că asta se aşteaptă de la ei. Alţii îşi ţin secret profilul sau împiedică accesul părinţilor la contul lor”, adaugă Cortesi.

Părinţii spun că sunt prezenţi pe reţelele de socializare fiindcă sunt îngrijoraţi de riscurile la care sunt expuşi copiii lor. Circa 53% dintre părinţi afirmă că sunt foarte îngrijoraţi de felul în care se comportă copiii lor online cu necunoscuţi. Mai sunt îngrijoraţi şi de faptul că activităţile de pe reţelele de socializare pot dăuna reputaţiei copiilor lor.

Citeste si:  Sute de cazuri de salmoneloză în Olanda şi SUA

Aproximativ 59% dintre părinţi au vorbit cu copiii despre ceea ce îi îngrijorează. În jur de patru părinţi din zece i-au ajutat pe copii să instaleze parametri securizaţi.

Studiul a fost realizat pe 802 părinţi şi pe copiii loc cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, între 26 iulie şi 30 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close