Pakistan: 16 morţi şi zeci de răniţi într-un atentat sinucigaş

Un atentat sinucigaş la o procesiune religioasă a făcut cel puţin 16 morţi şi zeci de răniţi miercuri în oraşul Rawalpindi din apropiere de Islamabad, potrivit poliţiei pakistaneze şi serviciilor de urgenţă.

În total, trei atacuri comise miercuri în Pakistan au făcut cel puţin 28 de morţi.

Explozia s-a produs la trecerea unei procesiuni a musulmanilor şiiţi în drum spre o moschee din centrul oraşului Rawalpindi, a declarat poliţia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Waqas Rehman, contactat de AFP, explozia a făcut 16 morţi şi 32 de răniţi, dintre care nouă copii.

Citeste si:  NASA: Undă verde pentru lansarea unei noi sonde spre Marte

„Kamikaze s-a aruncat în aer când responsabili de securitate erau pe punctul de a-l controla. Ne-am temut de un atac şi eram în alertă maximă”, a declarat şeful poliţiei din Rawalpindi Azhar Hameed Khokhar.

Un alt responsabil din poliţie, Muhammad Haroon, a declarat că explozia a avut loc în timp ce procesiunea era la 500 de metri de moschee.

Acest atentat a fost comis înaintea summitului ţărilor D 8 /Dezvoltare 8/ organizat în Pakistan şi la care vor veni Iranul, Egiptul, Turcia, Malayezia, Indonezia, Bangladesh şi Nigeria.

Citeste si:  Autorizarea ghicitoarelor, proiect respins de Comisia juridică
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close