EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Gheorghe Flutur (PDL): De la plecarea mea din CJ au îngheţat toate investiţiile

Liderul judeţean al PDL Suceava, Gheorghe Flutur, candidat ARD pentru Senat în Colegiul 2 Suceava, a declarat, joi, la Stroieşti, în timpul turneului său electoral, că oamenii sunt îngrijoraţi de faptul că investiţiile demarate pe vremea când el era preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) au fost blocate de Guvernul USL. Flutur susţine că a constatat această stare de spirit a populaţiei în toate localităţile unde a avut întâlniri electorale cu cetăţenii.

‘Toată lumea e îngrijorată că s-au oprit investiţiile în judeţ. Se vede cu ochiul liber că, de la plecarea mea de la Consiliul Judeţean, au îngheţat toate investiţiile, şoseaua de centură a Sucevei şi celelalte lucrări. Oamenii şi-au exprimat speranţa că ne vom întoarce în Parlament şi vom putea face ceva pentru ei, pentru Bucovina’, a spus Flutur, după întâlnirea cu alegătorii din Stroieşti, la care a fost prezent şi primarul PDL Mihai Senic. Flutur, împreună cu deputatul PDL, Ioan Bălan, care candidează din partea ARD pentru un nou mandat în colegiul 2 Suceava, dar şi cu primarul comunei Adâncata, democrat liberalul Viorel Cucu, au mers din poartă-n poartă-n şi s-au întâlnit cu oamenii din comună pentru a le prezenta programul electoral şi proiectele pe care le vor susţine dacă vor fi trimişi de alegători în Parlament.

‘Mă bazez foarte tare pe comuna Adâncata. Am avut diverse acţiuni aici, ştiu cum gândesc şi cât de aproape ne sunt nouă cetăţenii din această comună. Mă bazez pe votul lor şi cred că pe 9 decembrie atât eu, cât şi Gheorghe Flutur vom obţine un vot care să situeze comuna Adâncata în topul localităţilor din acest colegiu’, a spus Bălan. Totodată, Flutur a arătat că Adâncata este un exemplu prin parteneriatul dintre primarul Viorel Cucu şi deputatul Ioan Bălan, iar în calitate de parlamentar va susţine Primăria din Adâncata pentru realizarea proiectelor de care cetăţenii au nevoie, extinderea reţelei de apă şi canalizare şi modernizarea drumurilor.

La rândul său, candidatul ARD pentru Senat în Colegiul 4 Rădăuţi – Siret, democrat liberalul Marius Vătafu, a spus că misiunea pe care o va prelua în Parlament, dacă va primi votul pe 9 decembrie, va fi legată de ”siguranţa zilei de mâine’ pentru cetăţenii colegiului său, care nu se poate îndeplini decât cu încredere în instituţiile statului.

”Nu poţi vorbi despre o siguranţă a zilei de mâine în condiţiile în care ai o încredere scăzută în instituţiile statului. Ca cetăţean trebuie să te simţi protejat de aceste instituţii”, a spus Vătafu.

În opinia lui Vătafu, primele trei măsuri necesare care ar putea creşte încrederea în instituţii, dar şi calitatea umană şi managerială sunt elaborarea de proiecte legislative menite să protejeze specialiştii din aceste instituţii; criticile făcute acelor instituţii să fie mai puţine şi mai în cunoştinţă de cauză, iar aici politicienii trebuie să dea primul exemplu; doar primul nivel al managementului să fie politic, mai jos instituţiile să fie ferite de inserţia politicului.

”Sunt convins că aceste lucruri nu vor putea fi posibile în termen foarte scurt şi poate fi considerat doar un început, dar un început bun. Adevărata soluţie poate că este o reformă morală profundă la nivelul societăţii”, a spus Vătafu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata