EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Victor Ponta: Trebuie să scăpăm de datoriile din trecut pentru a putea demara proiecte noi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iaşi că România trebuie să scape de datoriile acumulate în trecut pentru a demara proiecte noi de investiţii.

 El le-a cerut primarilor să renunţe la anumite proiecte care nu mai pot continua şi să decidă ce investiţii sunt viabile în comunităţile pe care le administrează.

‘Am încercat în perioada de când suntem la guvernare să plătim din datorii. Ştiu că e mare supărare că mulţi bani se duc la arierate, dar venind din urmă cu proiecte neînchise, nu mai putem demara altele. Trebuie să scăpăm de datoriile din trecut pentru a putea demara proiecte noi.Trebuie să pornim la noi proiecte fără a avea datorii în spate. De la 1 ianuarie 2013 nemaifiind TVA la emiterea facturii vom evita problemele legate de faptul că în trecut nu au fost emise anumite facturi şi există arierate care nu pot fi efectiv plătite. Trebuie să decideţi ce proiecte continuăm şi ce proiecte nu mai ducem la bun sfârşit’, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că toate toate proiectele cu care se vine la Bucureşti sunt realizabile cu condiţia să fie făcute cum trebuie. El a dat asigurări că va sprijini proiectele judeţului Iaşi, în special cele legate de modernizarea aeroportului şi de construcţia unui spital de urgenţă regional, chiar dacă în continuare ţara noastră, ca şi întreaga Europă, va traversa o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Orice mare oraş care trebuie să se dezvolte economic are nevoie de infrastructură, şosea de centură ocolitoare, a declarat, vineri la Iaşi premierul Victor Ponta.

Aflat la Iaşi, premierul a vizitat şoseaua de centură, ocazie cu care reprezentanţi ai autorităţii locale au tăiat panglica inaugurală.

Cu acest prilej premierul a declarat că şoseaua de centură a Iaşiului, a căror lucrări au început în urmă cu patru ani, este un proiect vechi şi care este util Iaşiului.

Totodată, premierul a afirmat că doreşte ca asemenea variante de ocolire să existe în toate oraşele României.

„Încet, încet se realizează aceste variante de ocolire care, ştiţi, costă foarte mulţi bani pentru că au preţuri mari”, a spus Ponta.

El a subliniat că este foarte important ca România să obţină zilele acestea de la Uniunea Europeană fondurile solicitate.

Lucrările la şoseaua de centură au început în urmă cu patru ani. Lungimea totală a acestei este de 29,5 kilometri din care s-au făcut până în prezent 14 kilometri, pentru care s-au cheltuit 225 milioane lei.

Pe cei 14 km au fost efectuate şapte lucrări de artă care reprezintă cinci viaducte, un pasaj peste linia ferată şi un pod peste Vaslui.

Primele autovehicule au început să circule pe acest tronson al şoselei de centură pe 8 august 2012.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata