EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

De ce a pus statul român în pericol sănătatea a mii de bebeluşi?

– În timp ce autorităţile încearcă să arate că situaţia bebeluşilor care s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinaţi împotriva TBC este ţinută sub control, medicii par depăşiţi de numărul mare al cazurilor. Reporterul RL a constatat ieri că, în interval de o oră, la Institutul Pneumologic pentru Copii din Bucureşti s-au înregistrat două cazuri noi de copii cu ganglioni umflaţi.

 

Reamintim că o comisie de experţi din cadrul Ministerului Sănătăţii a decis sistarea vaccinării împotriva tuberculozei, după ce un număr de 115 bebeluşi au avut reacţii adverse severe la vaccinul importat din Danemarca.

Dintre aceştia, 44% au necesitat tratament specific (tuberculostatic), 20% au fost operaţi şi 6% au luat antibiotice. Autorităţile estimează că peste 200.000 de copii au fost vaccinaţi cu produsul danez.

Ministerul Sănătăţii a importat acest ser, după ce producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino”, nu a mai primit autorizaţie de funcţionare. În lunga perioadă în care în România s-a folosit de vaccinul produs de Institutul Cantacuzino, singurele reacţii secundare înregistrate au fost noduli la locul de inoculare, foarte rar ulceraţii. Mai mult, vaccinul românesc nu a înregistrat nici o reacţie adversă în perioada 2005-2011.

Vaccinarea antituberculoasă cu vaccin BCG a fost introdusă în ţara noastră, în 1926, de către prof. Ioan Cantacuzino, România fiind a doua ţară din lume, după, Franţa, care a aplicat această imunizare.

Contactată de RL, coordonatorul programului naţional de combatere a tuberculozei, dr. Gilda Popescu, a declarat: „Tulpina folosită în acest vaccin este mai puternică şi din cauza asta, probabil, au apărut aceste reacţii. Aceste inflamaţii ale ganglionilor duc la deces, dacă nu sunt tratate. Copiii au primit tratament medicamentos. Totul este sub control”.

În cazul vaccinului danez s-a înregistrat o frecvenţă de patru ori mai mare a reacţiilor adverse decât în cazul produsului românesc.

Printre reacţiile adverse ale vaccinului BCG din Danemarca se numără mărirea ganglionilor axiali şi latero-cervicali, precum şi ulceraţiile.

Continuarea în România Liberă

CITITI SI

  • Cazul Cantacuzino: ÎNTREBĂRILE la care nimeni nu răspunde

  • Cele mai toxice ingrediente ale vaccinurilor şi efectele lor secundare

  • Cum se falsifică testele vaccinurilor care “protejează” copiii de boli!

Citește și
2 Comentarii
  1. MMP spune

    Pentru ca nu este un stat romanesc, ci un stat care administreaza romanii. Si stapanii au hotarat ca sunm prea multi.

  2. ilicaf spune

    Probabil vacinul danez s-a cumparat prin firma lui X-ulescu, si de aia Cantacuzino nu a primit aviz de functionare, pt a mai naste cativa milionari in EUR, restul nu mai conteaza si nu mai intereseaza pe nimeni …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata