EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Traian Băsescu critică politicienii aflaţi în campanie, susţinând că nu prezintă nicio perspectivă şi nu dau soluţii

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, luni, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, politicienii aflaţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare, susţinând că nu prezintă nicio perspectivă şi nu dau soluţii.

„Văd că numai se jignesc între ei, nu prezintă nicio perspectivă de la nivelul partidelor aflate în competiţie, eventual se mai ocupă de preşedinte, dar să dea soluţii pentru oamenii care sunt deja acasă de la Mechel… (…) Aş vrea să îi văd în dezbateri serioase pe oamenii ăştia, aş vrea să îi văd că nu mai mint”, a afirmat Traian Băsescu.

El a susţinut că „ar fi bine ca premierul Ponta, care era şef al Corpului de control când au fost privatizate aceste combinate, să se uite la condiţiile de privatizare şi să vadă dacă mai este ceva de făcut, dacă nu trebuie găsite soluţii pentru crearea de locuri de muncă – chestiune care ar trebui să fie în atenţia Guvernului, dar şi a oamenilor care sunt în campanie, nu numai Guvernul trebuie să se uite la Mechel”.

Traian Băsescu i-a criticat pe politicieni că au „abordări superficiale, cele mai multe mincinoase”.

„Îi aud pe politicieni vorbind veseli de modificarea Constituţiei şi aici iarăşi sunt mincinoşi şi necinstiţi. Sigur că pot viza orice proces de revizuire a Constituţiei, dar nu văd pe niciunul spunând ‘printre cele ce le vom modifica sunt şi cele legate de referendumul din 2009’, care cerea în mod expres o singură Cameră şi 300 de membri ai Parlamentului. Sigur că le este foarte greu pentru că îi mai mint pe români o dată”, a afirmat Băsescu.

Preşedintele a susţinut că, după alegeri, numărul de parlamentari va creşte de la 471 în prezent la peste 500 şi a făcut apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România.

„Aş face un apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România, fie că vorbim de revizuirea Constituţiei, ţinând cont de referendumul din 2009, fie că vorbim de creare de locuri de muncă, fie că vorbim de Uniunea Europeană, dar trebuie să vorbim cinstit despre Uniunea Europeană, fie că vorbim despre perspectiva bugetului, fie că vorbim despre realitatea pe care n-o vorbeşte nimeni, că în mult-hulita Lege a pensiilor există obligativitatea indexării pensiilor în 2013”, a mai spus şeful statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata