EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

A murit jurnalistul, scriitorul şi publicistul Mircea Bunea

Jurnalistul, scriitorul, publicistul şi criticul literar Mircea Bunea a încetat fulgerător din viaţă marţi, 27 noiembrie, informează Oana Georgescu, PR Opera Comica pentru Copii, într-un comunicat transmis, miercuri.

„Colectivul Operei Comice pentru Copii este alături de Directorul Fondator Smaranda Bunea în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se menţionează în comunicatul amintit.

„Mircea Bunea este ziaristul care stă bine pe picioare, monumental chiar, în perioada târârii către subiecte, a atâtora dintre colegii săi de meserie. (…) ‘Agonia generalilor’ este o carte teribilă, la lectură. Şi mai teribilă, după. O carte care se cocoşează în creierul cititorului ca un semn de întrebare. O carte cu care nu trebuie să cazi de acord. O carte pe care, dac-o pui în bibliotecă, rişti să rămâi cu rafturile goale, de ce poate ea stârni printre celelalte cărţi. O carte care nu face politică, pentru că face istorie”, nota poetul, gazetarul şi omul politic Adrian Păunescu, despre cartea regretatului autor, al cărui prefaţator a fost.

Şi acad. Fănuş Neagu aprecia că „lângă un Ilie Purcaru, Paul Anghel, Pop Simion sau Mihai Pelin, săgetaţi de blestemul de a vedea viaţa aşa cum e şi apucaţi de nebunia de-a o povesti deschis, s-a înscris, ca o apariţie explozivă, Mircea Bunea”.

„Îi caut iscălitura şi mă bucur să-1 aflu mereu căutând în adâncurile lumii noastre cu îndârjirea de altă dată a lui Brunea – Fox (marele prinţ al reportajului), cu întâietatea de expresie despicată-n dinţi şi numai apoi zvârlită în pagina a lui Zaharia Stancu”, mai spune Fănuş Neagu.

În anul 2000 Mircea Bunea a lansat, la Editura ArtPrint, cartea „Agonia generalilor”, volum care, datorită succesului, a fost reeditat în mai multe ediţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata