Acţiunile Facebook vor fi tranzacţionate la BVB din 7 decembrie

Acţiunile Facebook vor fi tranzacţionate, din 7 decembrie 2012, pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS al Bursei de Valori Bucureşti, secţiunea Internaţională, sub simbolul FB, conform unui comunicat al BVB remis, joi, 29 noiembrie.

Facebook devine astfel a 26-a companie străină disponibilă la tranzacţionare la BVB, pentru care SSIF Tradeville este market maker.

Facebook Inc. deţine şi operează cea mai mare reţea socială din lume, lansată în februarie 2004, care le permite utilizatorilor să fie conectaţi cu prietenii lor şi să împărtăşească informaţii. Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numărul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, după motorul de căutare Google.

Citeste si:  Gemenii Winklevoss deschid un nou proces împotriva Facebook

Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate.

Facebook a fost listată pe 18 mai 2012, într-una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţelor americane. Compania este controlată de fondatorul şi actualmente directorul general, Mark Zuckerberg, care deţine circa 18% din acţiuni, dar peste 50% din drepturile de vot, mulţumită structurii duale. Investitorii instituţionali deţin 36% din acţiuni, printre acţionarii importanţi numărându-se fondurile de investiţii Fidelity Management & Research şi Goldman Sachs Asset Management.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata