EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Alimente care pot opri dezvoltarea cancerului ovarian

Cancerul ovarian are tendinţa de a fi agresiv şi în general există puţine simptome până în momentul în care boala ajunge în stadiul avansat, prezintă Wakeup-world.com.

Din fericire, mai multe remedii naturale s-au dovedit a fi excepţional de utile atât în ceea ce priveşte prevenirea, cât şi vindecarea acestei boli. Ghimbirul, ginkgo biloba, ceaiul verde şi seminţele de in sunt deosebit de eficiente în cazul celulelor şi tumorilor de cancer ovarian, împiedicând proliferarea şi crescând, în mod semnificativ, ratele de supravieţuire.

  • Alimentele sunt, şi ele, medicamente

 Alimentaţia este extrem de importantă atât în ceea ce priveşte prevenirea, cât şi în vindecarea cancerului ovarian. În afară de un consum abundent de produse din peşte şi de limitarea lactatelor, produselor din carne şi a zahărului, anumite alimente vizează în mod special celulele de cancer ovarian, demonstrând un succes extraordinar în ceea ce priveşte înfrângerea acestei boli, care ameninţă viaţa femeilor.

  • Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este un aliment excelent pentru anihilarea celulelor de cancer ovarian. Atunci când cercetătorii au dizolvat pudra de ghimbir într-o soluţie care conţinea culturi de cancer ovarian, celulele mutante au murit. Ghimbirul distruge celulele de cancer ovarian în două moduri. În primul rând, printr-un proces de auto-distrugere celulară numit apoptoză, iar apoi prin autofagie, proces în care celulele se digeră singure.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Michigan au descoperit că ghimbirul a determinat aceeaşi rată de desfăşurare a procesului de apoptoză ca şi medicamentele obişnuite de chimioterapie, însă fară efecte secundare. De asemenea, rădăcina de ghimbir controlează inflamaţia, care este un precursor al cancerului ovarian.

  • Ginkgo biloba

Oamenii de ştiinţă au arătat că planta de ginko biloba a redus semnificativ riscul de dezvoltare a cancerului ovarian. În cadrul analizei, au fost studiate peste 600 de femei care suferă de cancer ovarian şi 640 de subiecţi sănătoşi. Participantele aveau o istorie de consum a plantei ginko, de echinaceea, de sunătoare, ginseng sau condroitină.

Doar cei care au luat suplimente de ginkgo au avut rate mai mici de dezvoltare a cancerului ovarian, înregistrând o diminuare impresionantă de 60% a riscului de apariţie a bolii.

  • Ceai verde

 Dacă se consumă doar două căni de ceai verde pe zi, atunci riscul de dezvoltare a cancerului ovarian este redus la jumătate. Oamenii de ştiinţă au analizat 61.057 de femei, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 76 de ani, pe parcursul a 15 ani. Pentru cele care au consumat o cană de ceai verde zilnic, riscul de dezvoltare a cancerului ovarian s-a redus cu 24%, în timp ce două sau mai multe ceşti de ceai verde pe zi diminuau riscul de apariţie a bolii cu 46%. În cazul femeilor care au consumat, în mod constant, această băutură naturală (timp de 30 de ani), rata de apariţie a cancerului ovarian s-a redus cu 75%.

Oamenii de ştiinţă cred că aceste rezultate au fost determinate de nivelul ridicat de anioxidanţi care există în ceaiul verde. Nu numai că aceşti fitonutrienţi puternici ajută la prevenire şi la repararea ADN-ului, dar, în acelaşi timp, împiedică creşterea şi răspândirea celulelor canceroase prin sporirea procesului de apoptoză.

  • Seminţe de in

 Un studiu de control a descoperit că femeile care aveau cel mai mare aport de lignani de plante, aveau şi cele mai mici rate de dezvoltare a cancerului ovarian. Lignanii care pot fi găsiţi în seminţele de in sunt consideraţi fitoestrogeni. Aceşti compuşi “se conectează” în receptorii de estrogen, blocând eliminarea formelor mai puternice ale acestui hormon, care agravează cancerul ovarian.

Lignanii din seminţele de in acţionează şi ca un antioxidant. În cadrul unei investigaţii surprinzătoare care a presupus analiza găinilor hrănite cu seminţe de in, cercetătorii de la Universitatea Illinois au descoperit că, în cazul acestor găini, un comportament atipic al cancerului ovarian.

Potrivit profesoarei Janice Bahr, “în cazul găinilor hrănite cu seminţe de in, am descoperit că mai multe tumori au fost limitate la ovare şi au avut o răspândire metastazică mai mică. Aceasta este o descoperire importantă, din moment ce metastazele care însoţesc cancerul ovarian în stadiu avansat sunt principala cauza de deces în cazul acestei boli.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata