Ninsori abundente în Rusia: Sute de persoane rămân blocate de trei zile pe autostrada Moscova-Sankt Petersburg

Sute de persoane sunt blocate de mai multe zile pe autostrada ce leagă Moscova de Sankt Petersburg, într-un uriaş ambuteiaj format ca urmare a ninsorilor abundente abătute peste Rusia, informează AFP.

Televiziunile ruse prezintă imagini cu maşini şi autobuze blocate pe autostrada „Rossia”, lungă de 700 de km, intervievând prin telefon persoane aflate la faţa locului.

„Nu am făcut decât 1 km întreaga zi”, a declarat Oleg Bakilov, subliniind că este foarte frig. La începutul serii de duminică temperaturile au coborât deja până la 5 grade cu minus.

„Numeroase persoane sunt pe drum de trei zile. Nu există mâncare, benzina este pe terminate. Oamenii nu văd aşa-zisul ajutor care, după cum susţin autorităţile, s-ar acorda”, a declarat pentru RIA Novosti un alt şofer blocat pe autostradă.

Cu toate acestea, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Rusiei a dat asigurări că pe autostradă a fost organizat un serviciu pentru distribuirea de mâncare caldă şi un serviciu medical, precum şi puncte unde oamenii pot veni pentru a se încălzi.

Ambuteiaje au început să se formeze vineri, ca urmare a unor masive căderi de zăpadă ce s-au abătut peste partea europeană a Rusiei şi care au blocat acest drum important, în special în zona oraşului Tver, la 160 de km nord-vest de Moscova, unde ambuteiajul se întinde pe o lungime de 55 de km.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.