EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Oboseala este duşmanul tău

În decursul ultimei luni, nu mai puţin de jumătate dintre directorii executivi mi-au spus că oboseala şi chiar epuizarea sunt cele mai mari probleme care există atât pentru ei, cât şi pentru membrii echipelor lor, relatează Tony Schwartz pentru Harvard Business Review.

Dezvoltarea durabilă nu este un termen aplicabil doar proiectelor, ci şi oamenilor

Există o anumită condiţie care face posibilă aducerea la viaţă a talentului şi abilităţilor unei persoane, şi anume capacitatea durabilă, adică a avea suficient combustibil în rezervor. Nici cei mai talentaţi şi motivaţi angajaţi nu pot funcţiona fără “combustibil”.

Un director executiv de la o companie multinaţională mi-a spus că diferenţele de fus orar l-au epuizat atât de tare încât a luat în calcul varianta de a demisiona. Un alt director executiv de la o companie mult admirată mi-a spus că, pentru prima dată în cariera sa, pierde angajaţi valoroşi care spun că pur şi simplu nu mai rezistă.

Într-un sondaj recent, la o a treia organizaţie, peste 80% din primii 400 de lideri au declarat că îşi petrec majoritatea zilelor având sentimente negative, alimentate în mare parte de suprasarcini şi situaţii copleşitoare.

 

  • Te întrebi dacă organizaţia ta este pe cale să facă implozie?

Oboseala poate fi un “diagnostic” greu de recunoscut. Totuşi, negativitatea este un indicator principal al oboselii, dar care este adesea trecut cu vederea.

Cu câteva mici excepţii, emoţiile negative sunt dureroase, toxice şi distructive, atât pentru noi înşine, cât şi pentru alţii. Pe cât de evident ar părea, majoritatea dintre noi petrecem o mare parte din timp simţindu-ne nerăbdători, frustraţi, furioşi, anxioşi, defensivi şi temători, fără a conştientiza de ce apar aceste emoţii într-un mod atât de insistent sau care este “taxa” pe care o plătim.

În schimb, gândeşte-te un moment la sentimentul pe care îl trăieşti atunci când performanţele tale sunt cele mai bune. Ce cuvinte îţi vin în minte? Pun pariu că sunt cuvinte de genul fericit, entuziasmat, optimist, energizat, încrezător, în viaţă şi conectat. Aceste emoţii nu numai că te fac să te simţi bine, dar te ajută şi să îţi faci treaba mult mai bine.

 

  • Ce anume ne îndeamnă să mergem în direcţia opusă?

Răspunsul este că nu facem niciodată acest lucru în mod intenţionat. Mai degrabă, ne îndreptăm spre emoţiile negative într-un mod automat şi reactiv, atunci când ne simţim în pericol sau ameninţaţi.

Totuşi,  nimic altceva nu ne face atât de vulnerabili ca epuizarea. Aşa cum spunea Vince Lombardi, “oboseala ne face pe toţi laşi”.

Atunci când ne simţim în pericol, biochimia noastră suferă modificări, iar procesul care se declanşează primul este reacţia de luptă sau de fugă. Adrenalina, noradrenalina şi cortizolul inundă fluxul nostru sanguin. Aceşti hormoni determină o serie de răspunsuri psihologice pentru a ne ajuta să reacţionăm mai repede şi într-un mod mai eficient la pericolul perceput. Controlul comportamentului nostru se mută din cortexul prefrontal, care se opreşte în mod progresiv, în amigdală, care preia frâiele şi acţionează mult mai repede.

Toate aceste lucruri au sens, dacă trebuie să faci faţă unei ameninţări iminente. În aceste situaţii, gândirea nu face altceva decât să încetinească timpul necesar pentru a răspunde. Dacă un leu vine spre tine, este mult mai bine să reacţionezi instinctiv şi nu reflexiv.

Problema constă în faptul că organismele noastre nu fac deosebirea între ameninţarea unui leu, care la un moment dat era o ameninţare reală, şi o serie de ameninţări mai moderne, cum ar fi un şef, un coleg, un angajat sau clienţi dificili.

Aceste ameninţări apar mult mai repede şi într-un număr mult mai mare atunci când suntem obosiţi, iar lupta sau fuga este o modalitate mai puţin optimă de a răspunde în lumea modernă.

Într-o economie bazată pe cunoaştere nu ne putem permite ca abilitatea noastră de a gândi să fie compromisă.

Dincolo de acest lucru, emoţiile negative sunt contagioase. Furia dă naştere la şi mai multă furie, şi acelaşi lucru este adevărat şi în ceea ce priveşte teama. Mai mult, emoţiile negative ard imediat rezervele de energie care ne-au mai rămas. Este un cerc vicios.

 

  • Aşadar, care este antidotul într-o lume în care cererea creşte fără încetare?

Până acum, liderii organizaţiilor au ales, pur şi simplu, să muncească mai multe ore şi şi-au rugat angajaţii să facă şi ei acelaşi lucru. Rezultatul este o diminuare a randamentului în fiecare oră investită şi o calitate mai scăzută a proceselor de muncă. Etica conceptului de mai mult, mai mare, mai rapid, nu este sustenabilă într-o lume cu resurse finite.

Răspunsul contraintuitiv este acela de a regândi rolul reînnoirii în organizaţii. Cu cât cererea este mai mare, cu atât este mai mare şi nevoia de a te odihni, de a te alimenta şi de a reflecta. Din păcate, înclinaţia noastră este de a face exact opusul, de a forţa şi mai tare şi mai mult, pe măsură ce presiunea creşte.

De fapt, numărul de ore pe care le lucrăm nu determină valoarea pe care o creăm, ci reprezintă calitatea energiei pe care o investim. Prin reînnoire în mod regulat este posibil să facem mai multe lucruri, în mai puţin timp, la un nivel mai mare al calităţii, într-un mod mult mai durabil.

Atunci când suntem mai puţin obosiţi, suntem mai puţin predispuşi să cădem pradă emoţiilor negative şi, în acelaşi timp, avem mai multe şanse de a accesa emoţiile pozitive de care avem nevoie pentru a îndeplini sarcinile necesare.

Este un principiu simplu: oferă o pauză oamenilor şi vei obţine ceea ce este mai bun de la ei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata