Sorin Blejnar a cerut restituirea la Parchet a dosarului în care este cercetat pentru evaziune fiscală

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar a solicitat, la termenul de marţi, 4 decembrie, instanţei Tribunalului Braşov, restituirea la Parchet a dosarului în care este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat.

„Am solicitat restituirea dosarului la Parchet pentru ilegală sesizare a instanţelor de judecată de către procurorul de caz, adică a sesizat şi a întocmit un rechizitoriu fără să aibă niciun fel de fundament, a făcut nişte consideraţii generale cum că aş fi făcut, fără să indice clar, concret, când, cu cine, ce. Desigur sunt nevinovat”, a declarat, la ieşirea din sala de şedinţă, Sorin Blejnar.

Citeste si:  Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg, audiaţi de procurori în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta

Instanţa urmează să se pronunţe în 11 decembrie faţă de cererea fostului şef al ANAF.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătorul Alina Mioc, Sorin Blejnar a invocat nulitatea urmăririi penale, raportat la faptul că nu sunt descrise faptele care i se impută, nici în Rezoluţia de începere a urmăririi penale, nici la punerea în mişcare a urmăririi penale şi în rechizitoriu.

De asemenea, Blejnar a invocat că lipseşte urmărirea penală faţă de persoana sa şi că nu s-au administrat niciun fel de probe pe care el le-a solicitat în cadrul urmăririi penale.

Citeste si:  ANAF: Declaraţiile fiscale scadente pe 25 decembrie trebuie depuse până pe 20 decembrie 2013

La termenul de marţi, presa a fost invitată afară din sala de şedinţă de către judecătoarea cauzei.

Procesul lui Sorin Blejnar a început în luna octombrie la Tribunalul Braşov, alături de el în dosar fiind cercetaţi şi fostul său consilier Codruţ Marta, doi şefi de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close