EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,41 RON
(-0.71%)
GBP
5,47 RON
(-0.93%)
CHF
4,57 RON
(+0.13%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,71 RON
(-1.19%)
CAD
3,08 RON
(+0.45%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,69 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(-0.67%)

 

Victor Ponta, despre o nouă suspendare a lui Traian Băsescu: Nu va fi cazul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, 4 decembrie, la Târgu-Jiu, în ceea ce priveşte un nou demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, că nu va fi cazul şi că preşedintele se va linişti după alegerile parlamentare.

Premierul a menţionat că dacă USL va câştiga alegerile cu majoritate absolută, se va continua cu Guvernul Ponta.

„Mai sunt patru zile, o să voteze românii, dacă aşa cum sperăm şi cum ne dorim, USL va recâştiga încrederea oamenilor şi vom avea majoritate absolută, vom continua cu guvernul USL. Aici deja nu mai ţine de o decizie personală şi nici măcar de o decizie a conducerii USL-ului, Crin Antonescu, cu mine, cu Daniel Constantin, aici ţine de fapt de votul pe care noi îl obţinem, pentru că noi a mers în campanie de când a început campania şi am spus tuturor românilor: „Dacă votaţi USL, votaţi pentru un Guvern condus de Victor Ponta”.

Noi nu putem să venim pe 10 să spunem „Domne, v-am păcălit, v-am cerut să votaţi USL cu Guvern Victor Ponta şi îl punem pe Ionescu sau pe Popescu. Cei de la PDL s-au dus şi ei în ţară şi au spus: „Dacă ne votaţi pe noi, o să decidă Băsescu cine e primul ministru”.

Dacă doar 15 % dintre români sunt de acord să decidă domnul Băsescu şi 55 % sunt de acord să fiu eu, aici deja vorbim de democraţie şi de libertate. Noi nu am mers în campanie „Votaţi USL şi-om vedea pe cine punem prim-ministru”. (…) Nu va fi cazul (n. r. de o nouă suspendare), pentru că domnul Băsescu e curajos acum până pe 9, ca un pisic aşa o să fie după ce vede votul oamenilor, îşi revine”, a precizat Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata