CAB a respins cererea lui Sorin Blejnar de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea fostului şef al ANAF Sorin Blejnar de ridicare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, măsură instituită de procurori în dosarul de evaziune fiscală.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost prezent vineri la Curtea de Apel, unde a declarat că trebuie să meargă cu copilul său la un consult medical în străinătate.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis pe 26 octombrie, definitiv, că fostul şef al ANAF Sorin Blejnar nu poate părăsi ţara, acesta fiind urmărit penal pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Instanţa supremă a admis recursul procurorilor anticorupţie şi a casat decizia Curţii de Apel Bucureşti, care încuviinţase pe 10 octombrie cererea lui Sorin Blejnar de ridicare a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara impusă de procurorii anticorupţie, în dosarul în care au început urmărirea penală pe numele acestuia pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Citeste si:  Preşedintele Băsescu vrea flexibilizarea Codului Muncii, care în prezent împiedică disponibilizările

Magistraţii CAB au respins, pe 8 octombrie, o cerere similară a fostului şef al Vămilor Viorel Comăniţă iar acesta a rămas cu interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 octombrie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, pe 5 septembrie, prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar şi al fostului şef al Vămilor Viorel Comăniţă, cercetaţi penal într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit DNA, în perioada mai 2011- iulie 2012, Sorin Blejnar a acordat sprijin unui grup infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Citeste si:  Percheziţii în Ilfov, Bucureşti, Oradea şi Cluj, împotriva unei grupări de evazionişti cu legume-fructe

„Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011-iulie 2012, învinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, se arăta într-un comunicat al DNA.

Citeste si:  Amenzi de 618.200 lei aplicate în Dragonul Roşu, în august 2010

El este cercetat în dosarul în care sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alţii, acuzaţi de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata