EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Bihor: Un avocat şi soţia sa, suspecţi de omor calificat, reţinuţi în Elveţia

Avocatul Cosmin Moraru din cadrul Baroului Bihor şi soţia sa, Erika Krisztina Pazurik, suspectaţi de crimă şi daţi în urmărire internaţională, au fost reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, urmând să fie extrădaţi, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis presei, pe 6 decembrie, procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva avocatului Cosmin Gh. Ştefan Moraru şi a soţiei sale, Erika Krisztina Pazurik, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Totodată, Curtea de Apel Oradea a admis cererea procurorilor şi a emis mandate de arestare, în lipsă, pe numele celor doi învinuiţi, care se sustrag de la urmărire penală. Faţă de posibilitatea ca învinuiţii să fi părăsit teritoriul României au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională.

Învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, fiind derulate procedurile legale de punere în executare a mandatului european de arestare emis.

Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă miercuri, după ce avocatul Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi, cei doi soţi fiind suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi ar fi fugit în străinătate. Dispariţia celor doi soţi ar fi fost sesizată de o cunoştinţă a avocatului, căreia bărbatul i-ar fi solicitat să schimbe gresia şi să zugrăvească locuinţa în absenţa lor.

Dosarul, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de omor calificat, este instrumentat de procurori ai Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Bihor, care desfăşoară activităţi specifice în vederea strângerii probelor necesare elucidării cauzei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata