Atac armat într-o şcoală din Connecticut; victime în rândul elevilor şi profesorilor

Masacrul produs vineri, 14 decembrie 2012, dimineaţă într-o şcoală din Connecticut (nord-estul SUA) s-a soldat cu „mai mulţi morţi, dintre elevi şi profesori”, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei Paul Vance în cursul unei conferinţe de presă, fără să prezinte un bilanţ exact, transmite AFP.

„Au fost mai mulţi morţi la locul incidentului, dintre elevi şi profesori”, a declarat el, precizând că un bilanţ mai complet va fi comunicat ulterior.

„Atacatorul a murit în şcoală”, a mai spus el, fără să elucideze condiţiile morţii acestuia, subliniind că poliţia se ocupă de profilul acestui bărbat.

Citeste si:  Guvernul a suplimentat locurile pentru elevi şi studenţi din Republica Moldova în învăţământul românesc

Conform unui bilanţ prezentat de canalul CBS News, tragedia s-a soldat cu cel puţin 27 de morţi, dintre care 18 copii.

Poliţia locală a fost alertată în jurul orei 09.30 (14.30 GMT), a adăugat Vance. Imediat, a cerut ajutorul poliţiei statului care s-a deplasat la rândul ei la locul faptelor.

„Obiectivul nostru principal a fost să evacuăm pe cât de repede şi eficient posibil toţi elevii şi angajaţii instituţiei. Şcoala a fost cercetată în amănunt. Totul a fost dus la îndeplinire”, a continuat el.

Poliţia „a trecut imediat după sosire la cercetarea completă a clădirii pentru a-l găsi pe atacator. Toate uşile, toate colţurile, toate cotloanele şcolii au fost verificate”, a dat asigurări poliţistul.

Citeste si:  2 morţi şi 3 răniţi grav în explozia la fabrica de cherestea din Nechit - Neamţ

„Zona a fost pusă sub pază”, a adăugat el.

„A fost creată o zonă tampon unde au fost duşi elevii şi membrii personalului. Ei au putut foarte repede să-şi regăsească părinţii şi pe cei apropiaţi”, a continuat Vance.

„Echipa de criminalişti a poliţiei statului, poliţia din Newton, procurorul din Danbury şi mai mulţi agenţi lucrează împreună pentru a răspunde la toate întrebările ce însoţesc această tragedie”, a ţinut el să amintească.

Atacul s-a produs vineri dimineaţa la şcoala Sandy Hook, din micul oraş Newtown, cu numai 27.000 de locuitori, situat la circa 128 kilometri de New York.

Citeste si:  5.178 de morţi şi 8.606 dispăruţi în urma seismului şi valului tsunami din Japonia
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close