CRU va discuta mandatarea conducerii UDMR să poarte negocieri pentru participarea la guvernare

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) care se reuneşte sâmbătă, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, va lua în discuţie mandatarea conducerii UDMR să poarte negocieri cu liderii Uniunii Social Liberale (USL) pentru participarea la guvernare.

Conducerea UDMR a precizat că la Consiliul Reprezentanţilor Unionali nu se va lua o decizie în privinţa participării la guvernare a UDMR, ci se va vota acordarea unui mandat conducerii formaţiunii pentru a purta negocieri cu partenerii politici.

Împuternicirea conducerii organizaţiei să negocieze va fi luată în discuţie de membrii CRU după ce Consiliul Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale şi Judeţene, reunit vineri seara la Târgu Mureş, a agreat propunerea liderului UDMR, Kelemen Hunor, în acest sens.

Citeste si:  Ponta: Primul punct din acordul cu UDMR prevede că această formaţiune susţine actualul program de guvernare

În cadrul CRU va fi prezentat raportul politic al preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi raportul de campanie electorală al staff-ului electoral central al Uniunii, a cărui concluzie va fi că organizaţia a pierdut voturi în mod progresiv, faţă de alegerile parlamentare din 2004 şi 2008 şi chiar comparând cu alegerile locale din acest an.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat vineri, la finalul reuniunii Consiliului Consultativ al Platformelor UDMR de la Târgu Mureş, că alegerile parlamentare au fost cele mai grele, atât din cauza competiţiei exercitate de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), cât şi din cauza vremii nefavorabile.

Citeste si:  Fosta gimnastă Lavinia Miloşovici a născut un băieţel

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a spus că pierderea voturilor nu poate fi imputată nici vremii, nici Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania şi că UDMR are nevoie de o analiză serioasă pentru a trage concluziile corecte şi pentru reorganizarea anumitor segmente din viaţa UDMR, cu ocazia modificării Statutului formaţiunii, programată pentru Congresul din primăvară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close