Nici Turcia nu va participa la Eurovision 2013

Turcia nu va lua parte la ediţia Eurovision de anul viitor, potrivit canalului televiziunii publice turce TRT, preluat de mai multe media internaţionale, între care agenţia Trend.az.

Printre motivele invocate de TRT se numără reducerea impactului telespectatorilor în cadrul votului combinat al juriului şi faptul că în finală ajung direct, ‘pe nedrept’, ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, adică ‘partenerii privilegiaţi’ ai European Broadcasting Union (EBU).

La ediţia de anul viitor a Eurovision ar putea să nu participe de asemenea Polonia, Portugalia, Bosnia-Herţegovina, Republica Cehă, Luxemburg, Liechtenstein, Grecia şi Cipru, din raţiuni financiare.

Citeste si:  DIICOT: Nouă traficanţi de migranţi, trimişi în judecată

Potrivit blogului Eurovision Guy, Grecia şi Cipru ar putea să se răzgândească în cele din urmă, însă Slovenia, care se confruntă cu efectele crizei economice, a anunţat sigur că nu va participa.

Taxa de participare pentru fiecare ţară este de aproximativ 100.000 de lire sterline, o sumă care, bunăoară, pentru Grecia, ce se confruntă cu o criză economică severă, este risipă absolută.

Oricât de paradoxal ar putea să pară, dar multor ţări europene le este frică să participe la Eurovision 2013 de teama de a câştiga concursul, ceea ce le-ar obliga să organizeze la ele în ţară ediţia din 2014 a competiţiei muzicale, fapt echivalent cu o adevărată gaură în buget.

Citeste si:  Un pensionar a câştigat un concurs de mâncat găluşte, apoi a murit

La ora actuală, un număr de 39 de ţări şi-au confirmat participarea la Eurovision 2013, prevăzut să se desfăşoare în oraşul Malmö din Suedia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close