Tragedia din Connecticut: Adam Lanza a distrus hard-disk-ul calculatorului său

Americanul de 20 de ani Adam Lanza, care la 14 decembrie a împuşcat 20 de copii şi şase adulţi la şcoala elementară Sandy Hook din Newtown (statul Connecticut), a distrus hard-disk-ul calculatorului său înainte de comiterea crimei, potrivit The New York Times, citând surse ale poliţiei.

Din această cauză, anchetatorii nu au reuşit să extragă date din computerul său care ar fi putut revela posibilele motive care au condus la crimă şi la sinuciderea autorului măcelului din Connecticut.

Lanza a distrus hard-disk-ul cu un ciocan sau o şurubelniţă, transmite şi canalul de televiziune ABC, indicând că poliţia nu a găsit încă o scrisoare sau vreun bileţel, în care el ar explica motivele acţiunii sale.

Poliţiştii vor examina datele de pe telefoane mobile, console de jocuri şi ‘orice alte materiale’ care ar putea oferi informaţii cu privire la autorul tragediei de la şcoala din Newtown.

Conform unor date, armele utilizate de Adam Lanza în fatidica zi de vineri au fost cumpărate de mama sa Nancy între 2010 şi 2012. În afară de aceasta, el a vizitat de mai multe ori în ultimii ani magazine de arme. Cel puţin o dată el a fost într-un astfel de magazin cu mama sa, care a fost şi prima lui victimă.

Cu o zi în urmă, autorităţile au anunţat că a supravieţuit masacrului încă o femeie, pe lângă profesoara Natalie Hammond (40 de ani), al cărei nume nu este dat publicităţii. Imediat ce se va putea, ele vor fi chestionate de poliţie.

În cadrul anchetei, care ar putea dura mai multe luni, vor depune mărturie elevi care au supravieţuit măcelului, datorită faptului că s-au prefăcut morţi, s-au ascuns în dulapuri sau toalete, ori au fost salvaţi de la moarte de profesorii lor.

La 17 decembrie au început să fie înmormântate primele victime ale măcelului din Newtown. Toate şcolile din acest mic orăşel, extrem de liniştit până vinerea trecută, au fost închise şi şi-au deschis porţile abia marţi. Orele la şcoala elementară Sandy Hook nu s-au reluat însă, aceasta fiind închisă pe o perioadă nedeterminată.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.